Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 januari 2020

Patapon 2 Remastered komt naar de PlayStation 4

Tot nu toe is 2020 een rustig gamejaar. De echte grote toppers komen pas vanaf maart en april uit. Gelukkig zijn er tot aan die tijd nog een paar releases. Deze week komt redelijk vanuit het niets Patapon 2 Remastered naar de PlayStation 4.

Patapon 2 is een game die oorspronkelijk in 2008 op de PlayStation Portable verscheen. Dat is alweer lichtjaren geleden. Wat dat betreft is het dus een mooi moment dat de game een tweede kans krijgt.

Patapon 2 Remastered naar de PlayStation 4

Gisteravond kondigde PlayStation Patapon 2 Remastered aan voor de PlayStation 4. Meestal moet je dan een tijdje wachten voordat je er daadwerkelijk mee aan de slag kunt gaan, maar dat is deze keer niet het geval. Op 30 januari komt de game al uit en kun je er op los gaan trommelen. De onderstaande trailer geeft je alvast een goed voorproefje van wat je kunt verwachten.

Patapon 2 Remastered is zo’n typische game die je moet spelen om hem te begrijpen. De ontwikkelaar beschrijft de game als een ritmische 2D-platformer met actie-elementen. Op het ritme van de muziek druk je de verschillende actieknoppen in, om op die manier jouw troepen te motiveren en de tegenstanders aan te vallen. Het is echt een aparte, maar ook unieke ervaring. Met je headset op is het lastig om niet op het ritme mee te deinen met je hoofd. Zonder twijfel één van de fijnste games die destijds op de PlayStation Portable verscheen. De Remaster maakt gebruik van een 4K-resolutie.

Patapon 2 Remastered
Nieuwe vijanden (Bron: PlayStation)

Qua verhaal neemt Patapon 2 Remastered je mee naar een nieuw land, waar de Patapon-stam terecht is gekomen nadat hun schip is gezonken. Daar krijg je te maken met een aantal nieuwe vijanden, die het op jouw manschappen hebben gemunt. Aan jou de taak om hen te verslaan en op die manier de weg terug naar huis te vinden.

Wil je meer lezen over games voor de PlayStation 4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Patapon 2 Remastered komt naar de PlayStation 4
Sluiten