Ilona Braam
Ilona Braam Home 20 mei 2017

Gaat Bixby binnenkort met Alexa op de vuist?

Met de lancering van de Samsung Galaxy S8 toestellen werd Samsung’s langverwachte assistent Bixby ook geïntroduceerd. Na de wilde geruchten waren veel mensen echter teleurgesteld in de daadwerkelijke kunsten van de virtuele assistent. Op het moment zijn de taken die Bixby uitvoert namelijk nog miniem. Een recent opgedoken patent lijkt echter te suggereren dat Samsung in de toekomst nog grootse plannen heeft voor de spraakassistent.

Bixby

Patent met schets van audio apparaat

Het gaat niet om een pas aangevraagd patent. Deze is namelijk al toegewezen aan de Koreaanse techgigant en bevat een schets van een soort audio apparaat. Het apparaat lijkt ontworpen om met een standaard op bijvoorbeeld een bureau of tafel te staan. In eerste instantie lijkt de patent schets een soort monitor op een standaard weer te geven.

Bixby Home?

Speculaties over Bixby Home

Volgens de speculaties zou het gaan om Samsung’s versie van systemen als zoals Amazon Echo en Google Home. Het apparaat zou een soort standalone kastje zijn, welke door middel van Bixby de apparaten in je smart home zou kunnen aansturen. We zien de laatste tijd de interesse in intelligente systemen steeds groter worden en het zou een logische stap voor het bedrijf zijn om ook deze markt te willen infiltreren. Theoretisch gezien zou het dus heel goed mogelijk zijn dat we te maken hebben met een “Bixby Home” apparaat.

We zagen eerder dat Samsung ook al van plan is om de Family Hub 2.0 koelkasten binnenkort uit te rusten met de spraakassistent. Ook de al verkochte modellen zullen Bixby via een automatische update ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaat Bixby binnenkort met Alexa op de vuist?
Sluiten