Pathé biedt gratis films aan tijdens sluiting bioscopen

Premier Mark Rutte liet afgelopen dinsdag weten dat de bioscopen twee weken dichtmoeten. Pathé komt echter met een oplossing.

Hoewel er de afgelopen weinig echt interessants in de bioscoop was te zien, is het toch lastig dat we nu ineens zonder moeten. Gelukkig hebben we natuurlijk streamingdiensten, maar Pathé wil toch haar klanten blijven bedienen. Dit doet ze nu gratis.

Een flinke domper voor bioscopen

Bioscopen moesten al creatief zijn omdat grote films als Wonder Woman 1984 en James Bond’s No Time To Die nu vooral worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Daarop besloot Pathé bijvoorbeeld al om wedstrijden uit de Ere- en Eerste Divisie uit te zenden op het witte doek. Ook kwamen bioscopen met verschillende filmklassiekers die ze opnieuw op het grote scherm uitzenden.

Door de nieuwe lockdown kun je voorlopig niet meer naar de bioscoop. Het kabinet wil de verspreiding van het virus nog verder indammen en dus heeft het besloten om theaters, bibliotheken en bioscopen te sluiten. Een grote strop dus voor die instellingen en bedrijven. Gelukkig heeft Pathé toch een soort van oplossing.

Pathé komt met een oplossing

Pathé heeft natuurlijk al de dienst Pathé thuis waarbij je films kunt huren die je meteen op je televisie of computer kunt kijken. Normaal moet je daarvoor betalen, maar nu biedt het elke dag een gratis film aan op hun platform. Zo kun je de tijd zonder bioscoop dus alsnog doorkomen.

De films die op Pathé Thuis gratis zijn te bekijken zijn zeer verschillend. Zo kun je onder andere Booksmart en Hotel Mubai kijken. De bioscoopketen deed in april al eenzelfde soort actie en hier maakten zo’n 1 miljoen mensen gebruik van.

De eerste film die je vanaf vandaag (donderdag) kunt kijken is Hotel Mumbai. Deze thriller scoort een 7,6 op iMDB met Dev Patel en Armie Hammer in de hoofdrol. De productie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal achter de aanslag op het Taj Hotel in de Indiase stad Mumbai. De andere films zijn nog een verrassing. De bioscoopketen maakt ze bekend via haar Instagram-account.

Reageer op artikel:
Pathé biedt gratis films aan tijdens sluiting bioscopen
Sluiten