Pathé steekt verschillende films uit je jeugd in een nieuw jasje

Vroeger, toen we nog met natte haartjes achter de beeldbuis zaten keken we naar bijzondere films. Pathé komt nu met nieuwe versies.

Times are changing en zo natuurlijk ook het televisiekijken. Vroeger keken we via beeldbuis naar programma’s en we gingen naar de videotheek om de ‘nieuwste’ films te bekijken. Gelukkig is nu de beeldkwaliteit van de televisies flink verbeterd en kunnen we nu thuis gewoon op de bank films huren. Dat kan via verschillende diensten als Amazon en iTunes, maar ook via Pathé.

Films op Pathé Thuis

De bioscoopketen heeft Pathé Thuis waar je veel nieuwe films kunt zien. Natuurlijk zijn al die nieuwe namen leuk, maar soms wil je gewoon iets uit je jeugd zien. Dat is lang niet meer de oude versie, want intussen zijn er al een flink aantal remakes op de markt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Pinocchio

Wie kent de houten pop die tot leven komt nou niet, al is het alleen al vanwege zijn neus die groter wordt als hij liegt. Deze versie van Matteo Garrone is echter een stukje duisterder dan het origineel. Je kunt ‘m nu kijken voor 3,99 euro.

Annie

Het roodharige meisje is terug, alleen ziet ze er nu iets anders uit. Hoewel de musical al stamt uit 1924 is er nu een nieuwe versie uit op Pathé Thuis. Annie is achtergelaten door haar moeder en komt terecht bij een gemene pleegmoeder. Alles verandert echter wanneer een rijke politicus het meisje onder zijn hoede neemt. Deze film kost 2,99 euro.

Maleficent

Maleficent is een prachtige vrouw met een hart van goud. Dat verandert echter als de harmonie in het land verstoord wordt. Ze krijgt een hart van steen en spreekt een vloek uit op de dochter van de opvolgende koning. Dit verhaal kan je wellicht bekend voorkomen. Dat is niet raar omdat dit natuurlijk over Assepoester gaat. Alleen zie je het nu vanuit de kant van de boze fee die wordt gespeeld door Angelina Jolie. De prijs is 2,99 euro.

The Jungle Book

We kennen natuurlijk allemaal de tekenfilm van Disney, maar net zoals met veel andere titels is er nu ook een live-action-versie ervan. We zien hoe Mowgli opgroeit bij de wolven en achterna wordt gezeten door Bagheera de tijger. Voor 2,99 euro kun je ‘m zien op Pathé Thuis.

Aladdin

Een andere Disney-verfilming-verfilming die hoge ogen gooit is natuurlijk Aladdin. We zien daarin natuurlijk Will Smith als geest, maar ook de Nederlandse acteur Marwan Kenzar. Het verhaal kennen we natuurlijk al: het schoffie Aladdin dat verliefd wordt op Jasmine, de dochter van de sultan. Samen met de geest probeert hij het hart van haar te veroveren. Voor deze film op Pathé Thuis betaal je 14,99 euro.

Scooby

Keek je vroeger naar Cartoon Network? Dan komt Scooby Doo je natuurlijk bekend voor. Shaggy, Wilma en de andere figuren gaan zoals altijd op spokenjacht. In deze film gaan ze opzoek naar de geesthond Cerberus. Deze film kost 5,99 euro via Pathé.

Reageer op artikel:
Pathé steekt verschillende films uit je jeugd in een nieuw jasje
Sluiten