Pathé gaat wedstrijden uit de Eredivisie live uitzenden in de bioscoop

Dit weekend begint eindelijk de Eredivisie weer. Helaas zijn er minder plaatsen op de tribune dan normaal. Gelukkig zorgt Pathé voor de oplossing.

Veel mensen kijken uit naar de start van de Eredivisie. Eindelijk zien we de traditionele top drie en Arjen Robben weer in actie op de Nederlandse velden. Helaas mogen er door COVID-19 maar een beperkt aantal mensen naar de wedstrijden. De capaciteit in de stadions ligt op ongeveer 30 procent van het normale aantal stoelen, wat er dus voor zorgt dat niet iedereen toegang kan hebben. Ook wordt het met de 1,5 metermaatregelen lastiger om een wedstrijd in de kroeg te kijken. Gelukkig is er nu een plaats waar je wel terecht kunt en verzekerd bent van goed beeld.

De Eredivisie in de bioscoop

De wedstrijden in de Eredivisie zullen namelijk op het witte doek te zien zijn. Pathé zendt de wedstrijden van verschillende clubs uit in de stad waar ze gevestigd zijn. Wekelijks zullen de wedstrijden van tien clubs worden vertoond. Het gaat om Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse, PEC Zwolle, ADO Den Haag, FC Groningen, Willem II en Sparta. Kaarten voor de wedstrijd kosten 8,50 euro en zijn via deze link te koop. Het is dus ongeveer dezelfde als waar je normaal voor naar de film gaat. Helaas zit het voor clubs uit de Eredvisie als Heracles en Heerenveen er niet in, omdat het bedrijf daar geen bioscopen heeft.

Voetbal in de bioscoop zijn niet nieuw. Pathé heeft dit eerder al gedaan bij andere wedstrijden zoals de Johan Cruijff-schaal, Champions League EK’s en WK’s. Die bleken dus succesvol genoeg om dit ook voor de Eredivisie te gaan doen. De bioscoopketen werkt hiervoor samen met Fox Sports. “Op het grote witte doek zal de kijkervaring mogelijk nog beter zijn dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn. Alleen de geur van het gras zal ontbreken,” laat het bedrijf weten in een persbericht.

Reageer op artikel:
Pathé gaat wedstrijden uit de Eredivisie live uitzenden in de bioscoop
Sluiten