Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Pathé breidt verder uit: neemt Euroscoop bioscopen over

Bioscoopketen Pathé neemt Euroscoop in Nederland en België over, zo maakt het bedrijf bekend via een persbericht. In totaal worden elf locaties van Euroscoop overgenomen, waarvan er vijf in Nederland gevestigd zijn.

Drie van de vijf vestigingen zijn op dit moment open en de twee overige vestigingen worden nog geopend. De vestigingen die open zijn zitten in Schiedam, Tilburg en Maastricht. Op 25 november opent een nieuwe bioscoop in Amsterdam-Noord en halverwege 2020 eentje in Den Haag Ypenburg. Deze zullen de deuren dus openen onder de naam Pathé.

Pathé breidt uit naar 32 locaties in Nederland

Door de overname op Euroscoop groeit Pathé nog meer in Nederland en beschikt het op dit moment over 32 locaties. Dat betekent dat de bioscoopketen inmiddels in bezit is van 241 zalen en 46.724 stoelen (toch leuk om te weten). Uiteraard zorgen de nieuwe vestigingen in Amsterdam-Noord en Ypenburg voor nog meer zalen en stoelen. De opening van deze locaties zorgen voor nog eens 22 zalen en 4874 stoelen bij. In het persbericht laat Algemeen Directeur Jacques Hoendervangers weten:

Daarmee heeft de bioscoopketen een nog groter aandeel in de Nederlandse markt. Sterker nog: we kunnen langzaam maar zeker zeggen dat de keten stukje bij beetje het land begint te domineren. Pathé biedt naast een grote hoeveelheid locaties ook nog eens een flink arsenaal aan bioscoop-ervaringen. Sterker nog: Pathé is op dit moment de enige bioscoopketen die beschikt over alle experience technologieën. Dit betekent dat IMAX, Dolby Cinema, 4DX en ScreenX te ervaren zijn. Die laatste is de meest recente ontwikkeling die de keten heeft geïntroduceerd. In dit artikel leggen we je precies uit wat deze kijkervaring je precies weet te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pathé breidt verder uit: neemt Euroscoop bioscopen over
Sluiten