Pathé ScreenX: next-level bioscoopervaring met 270-graden beeld

Pathé gaat je bioscoopervaring naar een hoger niveau tillen met ScreenX. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat het nog dit jaar twee zalen opent met een panoramisch beeld van 270-graden. Meegetrokken in het verhaal was nog nooit zo makkelijk!

Het 270-graden beeld wordt behaald door niet één, maar drie schermen in de zalen van Pathé. Naast het traditionele scherm aan de voorkant van de zaal, zijn nu ook de zijkanten voorzien van displays. Op deze manier wordt jij als bezoeker nog meer in de film getrokken dan je voorheen al werd.

Pathé als eerste met alle technologieën

Door de komst van ScreenX kan Pathé als eerste bioscoop-keten in Nederland, voor het einde van het jaar, alle experience technologieën aanbieden. Eerder introduceerde het bedrijf al IMAX, Dolby Cinema en 4DX. Volgens Doron Kurz, Director Commerce bij Pathé, voldoet het bedrijf daarmee aan de verwachtingen:

“Onze bezoekers verwachten van ons als hun favoriete bioscoop dat wij continu blijven innoveren. Dat doen we al met de geavanceerde technologieën IMAX, 4DX en Dolby Cinema. En dat blijven we doen. Met de komst van ScreenX bieden wij het volledige palet aan bijzondere filmervaringen, waardoor bezoekers voor al hun voorkeuren bij Pathé terecht kunnen.”

Naast bovenstaande technieken wordt de bioscoopervaring ook op andere vlakken vernieuwd. Zo introduceerde Pathé eerder dit jaar ook al de Relax Seats, waarbij je nog relaxter naar je favoriete film kunt kijken.

Niet de eerste in Nederland

Ondanks het feit dat Pathé als eerste alle technologieën introduceert, is het bedrijf niet de eerste in Nederland die ScreenX aanbiedt. Die titel gaat namelijk naar Kinepolis in het Jaarbeurs-complex in Utrecht. Hier zijn de komende maand al films als Gemini Man en Maleficent 2 te zien op het panorama scherm te zien. Iets dat direct aantoont dat films niet persé op een speciale manier gefilmd moeten worden om ervoor te zorgen dat de technologie werkt. Films kunnen op flexibele wijze aangepast worden om in ScreenX vertoond te worden. Zo kan de aanpassing tijdens de opnames, productie of achteraf toegepast worden.

In Nederland is ScreenX misschien een nieuwe uitvinding, maar wereldwijd gezien is de technologie al redelijk toegepast. Zo zijn er iets meer dan tweehonderd doeken waar de ervaring wordt aangeboden. De meeste van deze doeken hangen in Azië, waarvan er 87 gebruikt worden in Zuid-Korea en 66 in China. Daarbij zijn ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Turkije, Zwitserland, Frankrijk, Hongarije en Polen als voorzien van ScreenX-zalen.

Reageer op artikel:
Pathé ScreenX: next-level bioscoopervaring met 270-graden beeld
Sluiten