Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 6 jul 2018

VOD service Pathé Thuis passeert de 1,5 miljoen accounts

Video-on-demand dienst Pathé Thuis blijft een succes. Naast een groeiende omzet is ook het aantal accounts gestegen. Dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de dienst ook films aanbiedt die net uit de bioscoop komen.

Pathé Thuis is een video-on-demand (VOD) service die al sinds 2011 actief is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix werkt men niet met een abonnement, maar betaal je per film. Je hebt de optie om te huren – de film is dan 48 uur te streamen – of te kopen. In het tweede geval kun je de film zo vaak kijken als je wilt, al is dit natuurlijk wel duurder.

Groeiende omzet

Onlangs werd bekend dat de omzet van Pathé Thuis in het tweede kwartaal van dit jaar met meer dan 50 procent gestegen is ten opzichte van 2017. Tevens zijn er flink wat accounts bijgekomen en telt men er nu een ruime 1,5 miljoen.

Men vermoedt dat het succes te danken is aan het feit dat de dienst een ruim aanbod nieuwe bioscoopfilms heeft. Veel titels gaan namelijk nadat ze in de bioscoop hebben gedraaid rechtstreeks naar Pathé Thuis. Dit in tegenstelling tot veel andere video-on-demand services, die voornamelijk oudere titels aanbieden. Tevens is de service overal beschikbaar, zowel op een Smart TV als een tablet.

Pathé Thuis vs Netflix

Je zou misschien denken dat Pathé Thuis en Netflix sterke concurrenten van elkaar zouden zijn. In de praktijk blijkt echter het tegendeel waar te zijn. Het is namelijk zo dat zo’n 85% van de Pathé Thuis klanten ook gebruikt maakt van Netflix. Vermoedelijk omdat men naast het Netflix aanbod ook behoefte heeft aan nieuwe films. Gezien het feit dat voor Pathé Thuis geen abonnement nodig is zijn de twee makkelijk te combineren.

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn onze bevindingen met deze dienst? Je leest het binnenkort in onze uitgebreide review. Ook gaan we de Willem app (een afzonderlijke film applicatie van hetzelfde team) eens nader bekijken. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
VOD service Pathé Thuis passeert de 1,5 miljoen accounts
Sluiten