Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Gratis Pathé Thuis film van vandaag: meesterwerk van Iron Man-regisseur

Pathé Thuis heeft een mooie actie opgezet voor iedereen die thuis zit en Netflix heeft uitgespeeld. Elke dag, tot 28 april, wordt een bioscoopfilm gratis aangeboden in de app. Daarvoor hoef je enkel de code in te voeren die Pathé Thuis steeds in de loop van de dag bekendmaakt.

Het adddertje onder het gras is dat die code alleen diezelfde dag werkt. Je hebt steeds dus maar één avond de kans om de film in kwestie gratis te streamen. Maar dan heb je ook wat: op de planning staan recente bioscoopfilms, zoals Rambo: Last Blood, waarmee de actie werd afgetrapt, maar ook klassiekers.

Chef: gratis op Pathé Thuis

Vandaag is de beurt aan Chef, een film uit 2014. Jon Favreau, de regisseur achter The Lion King, Iron Man en The Mandalorian regisseerde en speelde zelf de hoofdrol. Hij speelt de chef Carl Casper, die weigert om zijn creatieve vrijheid en integriteit in de keuken op te geven.

Daardoor botst hij vaak met zijn baas, gespeeld door Dustin Hoffman. Uiteindelijk besluit Carl om op te stappen en vertrekt hij naar Miami. Daar opent hij een food truck, samen met zijn ex, gespeeld door Sofia Vergara uit Modern Family, zijn beste vriend en zijn zoontje. Zo hoopt hij weer in de ultieme vrijheid zijn passie voor koken terug te vinden, koste wat het kost.

Topacteurs en topscore

Het is een heerlijke film over eten en passie, vol humor. Echt een mooi stukje feel good, vol topacteurs. Naast de bovengenoemde namen komen namelijk ook Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en John Leguizamo voorbij. Tja, als stichter van het Marvel Cinematic Universe heeft Favreau goede contacten.

Dit is overigens ook de film waaruit Chef Show is ontstaan, de kookshow op Netflix waarin Favreau met vrienden kookt. Een absolute aanrader, al was het maar omdat ze je uitleggen hoe je de gerechten uit Chef moet koken.

Als je nog niet overtuigd was: Chef heeft een score van 87 procent op Rotten Tomatoes. Streamen maar! Je kunt Chef alleen vandaag gratis kijken door op deze pagina de actiecode CHEFKADO in te voeren.

?Check ook: Amazon Prime Video: 13 topfilms die je voor een prikkie kunt kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gratis Pathé Thuis film van vandaag: meesterwerk van Iron Man-regisseur
Sluiten