Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 6 jan 2022

Pathé Thuis trakteert weer met dagelijks een gratis film

Door de lockdown zit een bezoekje aan de bioscoop er momenteel niet in. Gelukkig is Pathé ons nog niet vergeten. Sterker nog, ze doen hun uiterste best om het slot van de kerstvakantie wat leuker te maken. Vanaf vandaag beginnen ze namelijk weer met ‘Pathé trakteert’. Dat betekent dat er iedere dag een gratis film voor je klaar staat, en we trappen af met The Mauritanian.

The Mauritanian was in de zomer van 2021 in de bioscoop te zien. Deze indrukwekkende drama film met Marvel-ster Benedict Cumberbatch en Jodie Foster werd toen goed ontvangen. Zo krijgt The Mauritanian op Rotten Tomatoes het label ‘certified fresh’. De film is volgens recensenten niet perfect, maar steekt over het algemeen goed in elkaar en het verhaal is zeer indrukwekkend. Nu staat deze op Pathé Thuis

Indrukwekkende 9/11-film

In The Mauritanian op Pathé Thuis staan de aanslagen van 9/11 centraal. We hebben het dan niet zozeer over de ramp zelf, maar over de nasleep. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi. Dit is één van de mannen die verantwoordelijk werd gehouden voor de verschrikkelijke aanslagen. Zonder enige vorm van rechtspraak gooide de Amerikaanse regering hem in de verschrikkelijke Guantanamo Bay gevangenis.

Zonder eerlijk proces belandt Mohamedou Ouid Slahi in een uitzichtloze situatie. Toch staat hij er niet alleen voor. De idealistische advocaat Nancy Hollander (gespeeld door Jodie Foster) besluit zich in de zaak te verdiepen. Ze gelooft het verhaal van Mohamedou en doet er alles aan om het recht te laten zegevieren. Makkelijk gaat dat echter niet, want in de ogen van veel mensen is hij mede-verantwoordelijk voor 9/11. Kan deze ogenschijnlijke onmogelijke zaak gewonnen worden?

The Mauritanian gratis op Pathé Thuis

Dit indrukwekkende en waargebeurde verhaal is zeker de moeite waard. En nu is The Mauritanian ook nog eens gratis te zien bij Pathé Thuis. Klik hier om de film gratis binnen te halen. Je doet dit door op ‘Kijk vanaf €0,-’ te klikken. Vervolgens kun je ‘em meteen kijken, maar dat hoeft niet. Als je ‘kijk later’ kiest, heb je 30 dagen om The Mauritanian te kijken. Let wel op! Als je eenmaal begonnen bent met kijken, heb je 48 uur.

Deze nieuwe oorlogsfilm van Netflix scoort 100% op Rotten Tomatoes

Pathé trakteert niet alleen op The Mauritanian, maar ook nog op andere films die kortgeleden in de bioscoop te zien waren. Welke dat zijn, wordt nog even geheim gehouden. Iedere ochtend om 9 uur maakt Pathé (via Instagram en Facebook) bekend welke film er die dag gratis binnen te halen is. Het is dus zeker de moeite waard om ze te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pathé Thuis trakteert weer met dagelijks een gratis film
Sluiten