PC-versie Halo: Reach is een waar succes voor Microsoft

Deze week is de game Halo: Reach Remastered uitgekomen. Mocht je op de Xbox One al The Master Chief Collection in je bezit hebben, dan kun je hem gratis scoren. En ook is hij onderdeel van de Xbox Game Pass op de pc en de Xbox One.

Maar het is ook mogelijk om als gamer Halo: Reach of The Master Chief Collection aan te schaffen via Steam. En daar lijkt het een groot succes te zijn, ondanks dat hij via de Xbox Game Pass dus gratis is. Op de eerste dag van zijn release werd hij al door 136.000 spelers tegelijkertijd gespeeld. En een dag daarna waren er zelfs 161.000 spelers die samen losgingen met de game. Het aantal verkochte exemplaren ligt dus nog hoger.

Halo: Reach is een succes voor Microsoft

En op die manier wordt Microsoft min of meer bedankt voor het feit dat ze de games die zij uitbrengen niet exclusief op hun eigen store aanbieden. Eerlijk is eerlijk, die store is nog altijd de beste deal, zeker omdat de Xbox Game Pass als nieuwkomer voor een paar euro voor een drietal maanden te koop is. Toch zijn er vele voordelen aan Steam en dat heeft er voor gezorgd dat veel gamers besloten hebben om de game voor een tientje aan te schaffen.

Halo: Reach
De actie in Halo: Reach (Bron: Microsoft)

Dat is nog steeds een enorm scherpe prijs voor een game als deze. Halo: Reach is een game die oorspronkelijk verscheen op de Xbox 360 en geldt als een game die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de eerste Halo. De game neemt je mee naar de planeet Reach, waar jij met jouw team elite Spartan-soldaten het opneemt tegen de vijanden. Het is een game met een goed verhaal en een dikke soundtrack, die vandaag de dag met een remaster als deze zeer de moeite waard is. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier op Steam scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PC-versie Halo: Reach is een waar succes voor Microsoft
Sluiten