Peaky Blinders: Tommy Shelby bijna gespeeld door Fast & Furious-acteur

We zijn zo gewend aan Cillian Murphy in Peaky Blinders. De acteur zet Tommy Shelby op een geweldige manier neer. Toch was het bijna anders gelopen.

Peaky Blinders is een van de populairste series op Netflix. De productie die samen wordt gemaakt met het Engelse BBC kent miljoenen fans over de hele wereld. Een van de belangrijkste factoren daarin is Cillian Murphy. De van oorsprong Ierse acteur weet met zijn stem en mimiek de rol van bendeleider geweldig neer te zetten. Het had echter niet veel gescheeld, of we zagen iemand anders in de rol.

Jason Statham in Peaky Blinders

In de beginfase van de ontwikkeling van Peaky Blinders had Stephen Knight een andere acteur in het hoofd. Hij zag het wel zitten om Jason Statham de leider van de Peaky Blinders te maken. De Engelse acteur die Deckard Shaw speelt in de Fast & Furious-serie, is geen kleine naam en sprak in Los Angeles met Knight.

Jason Statham speelde bijna in Peaky Blinders
Jason Statham speelde bijna in Thomas Shelby in Peaky Blinders. (Afbeelding: AFP/Valerie Macon)

De keuze voor Cilian Murphy

Knight vertelt aan de Engelse Esquire hoe hij uiteindelijk de keuze maakte voor Murphy in Peaky Blinders. Statham valt volgens hem gelijk op door zijn fysieke bouw. Dat zag hij niet bij Murphy. “Als je Cilian ontmoet, ziet hij er niet uit als Tommy. Maar stom genoeg kon ik dat niet onderscheiden.” Het veranderde allemaal toen Murphy een bericht stuurde naar Knight. “Na onze ontmoeting stuurde hij: ‘Onthoud dat ik een acteur ben.’” Dat opende de ogen voor Knight. “Hij verandert zich zo makkelijk. Als je hem op straat ontmoet is hij een compleet ander persoon.”

Bijna had Tommy Shelby dus een compleet ander uiterlijk manier van doen. Gelukkig hebben de makers dus toch voor Murphy gekozen, die zeer geloofwaardig overkomt in Peaky Blinders.

Voorlopig nog wachten op het zesde seizoen

Het is nu wachten tot het zesde seizoen van Peaky Blinders. Helaas zijn de opnames gestopt door het coronavirus. Het is dus onbekend wanneer de nieuwe reeks is te zien. Gelukkig kunnen we tot die tijd seizoen 1 tot en met 5 bingewatchen op Netflix. Tevens is er een film op komst.

Esquire

Reageer op artikel:
Peaky Blinders: Tommy Shelby bijna gespeeld door Fast & Furious-acteur
Sluiten