Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 14 okt 2021

Deze peperdure Samsung Galaxy Z Fold 3 ga jij niet kunnen kopen

Samsung brengt een premium versie uit van de Galaxy Z Fold 3 in China. Het gaat om een nieuwe smartphone in de W-reeks van het bedrijf. Wanneer je alleen al naar het apparaat kijkt, dan krijg je het idee met een premium device te maken te hebben. Maar onder de motorkap is er ook het één en ander veranderd.

De Samsung W-serie is een serie smartphones met een clamshell-design. In goed Nederlands hebben we het dan over een mobiele klaptelefoon. Het design van zo’n smartphone doet denken aan de Galaxy Z Flip, maar het scherm is dan niet vouwbaar. De telefoonserie voor de Chinese markt draait overigens ook op Android.

Samsung W22 5G gepresenteerd

De nieuwste telg in de lijn is de Samsung W22 5G. Dit is een aangepaste en meer premium versie van de Samsung Galaxy Z Fold 3. Met deze versie van de smartphone legt het bedrijf de nadruk op ‘elegantie en verfijning’. Dat blijkt uit de vertaalde tekst die we aantreffen op de Chinese website van de fabrikant.

Samsung W22 5G (Galaxy Z Fold 3)
Samsung W22 5G (Galaxy Z Fold 3) (Afbeelding: Samsung)

Het design is net even anders dan onze Galaxy Z Fold 3. Zo zien we onder meer een stevige, zwarte behuizing, evenals een gouden rug over het scharnier. De specificaties van het toestel zijn grotendeels hetzelfde. Dit keer is er echter 16 GB aan werkgeheugen aanwezig. Ook mag je rekenen op 256 GB aan opslagruimte.

Niet de eerste keer

Verder moet je er rekening mee houden dat de Samsung W22 5G geen ondersteuning aanbiedt voor Google Play Services. En die heb je wel nodig voor het gebruik van verschillende Google-diensten. De prijs van de premium opvouwbare smartphone is omgerekend ongeveer 2.275 euro. Dat is behoorlijk aan de prijs.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Dit is niet de eerste keer dat Samsung zoiets doen. Eerder bracht het bedrijf al een aangepaste en uitgebreide versie uit van de Galaxy Fold, onder de noemer W20. Daarna verscheen de W21, dat dan weer een verbeterde versie van de Galaxy Z Fold 2 was. Die versie is ietwat langer en heeft een gouden paneel aan de achterkant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze peperdure Samsung Galaxy Z Fold 3 ga jij niet kunnen kopen
Sluiten