Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 feb 2018

Zo kies je de juiste MacBook voor jezelf uit

We gaan het niet hebben over wat voor laptop nou beter is, een pc of een exemplaar van Apple. Wat het beste is zal per persoon verschillen, maar als je ervoor hebt gekozen om een Macbook te kopen, kunnen we je wel helpen met het vinden van de juiste. Wat goed voor je zal werken, hangt ervan af wat je met je laptop allemaal wilt gaan doen.

Power en performance

Als je van plan bent om allerlei zware programma’s te gaan gebruiken en bijvoorbeeld video’s wilt editen, moet je zeker gaan voor één van de de 15 inch Macbook Pro modellen. De versie met de 2,8GHz quad-core Intel Core i7 processor is krachtig genoeg om al je taakjes goed uit te voeren. Hij komt echter wel maar met 256GB SSD opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je voor een 2,9GHz versie gaan, welke met 512GB aan ruimte komt voor al je bestanden. Je betaalt dan wel meteen zo’n 500 euro meer. Uiteraard krijg je wel meer dan alleen een opslag boost.

Je kunt ook de 2,8GHz versie zelf laten uitrusten met meer opslagruimte, wat goedkoper uitpakt. Voor een versie met 512GB betaal je 240 euro meer en voor 1TB aan ruimte moet je 720 euro neertellen. De laptop komt verder met 16GB RAM, een Touch Bar met touch ID om in te loggen en vier thunderbolt 3-poorten. Als je voor deze MacBook Pro gaat kun je hem krijgen in de kleuren Spacegrijs en Zilver. En de prijs? Voor 2.797 euro en 91 cent komt hij met je mee naar huis.

MacBook Pro

Lichte gebruiker

Als je juist helemaal niet van plan bent om allerlei zware dingen te doen, maar eigenlijk niet veel meer doet dan mails lezen en wat online surfen hoef je niet voor een Pro te gaan. Een normale Macbook is dan ook een prima optie. Je kunt inderdaad ook voor een Macbook Air gaan, maar daar krijg je wel minder waar voor je geld. De Air lijkt al een tijdje verwaarloosd te worden en is nog steeds uitgerust met wat oudere chips en heeft nog steeds geen Retina scherm. Met een MacBook krijg je een 12 inch display en kun je kiezen tussen een versie met een 1,2GHz dual-core Intel Core m3 processor of een 1,3GHz dual-core i5-processor.

De versie met de i5 processor zal wat krachtiger zijn en kun je kiezen als je toch af en toe wat zwaardere taken wilt uitvoeren en wat meer opslagruimte nodig hebt. De m3 versie komt namelijk met 256GB aan opslagruimte, welke je niet kunt vergroten. Het i5 model komt met 512GB aan ruimte voor je bestanden. Verder komen beide laptops met 8GB RAM en zijn ze door hun kleine formaat handig om bijvoorbeeld op reis mee te nemen. Ook leuk is dat je uit wat vrolijkere kleurtjes mag kiezen, zoals Goud en Roségoud. Voor de m3 versie moet je 1.497,91 euro neertellen en de i5 versie kost 1.797,91 euro.

MacBook

Allround MacBook

Als je noch een lichte noch een zware gebruiker bent, maar gewoon je doorsnee gebruiker, zou een 13 inch MacBook Pro perfect voor je kunnen zijn. De versie met 256GB opslagruimte zonder Touch Bar is een mooie optie. Hij is (voor een Macbook) niet al te duur met een prijs van 1.747,91 euro en is toch behoorlijk krachtig. De laptop is uitgerust met een 2,3GHz dual-core Intel Core i5 processor van de zevende generatie en 8GB werkgeheugen. Verder heb je de beschikking over twee thunderbolt 3 poorten om je apparaten aan te sluiten.

Je kunt het apparaat verder nog een beetje upgraden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor 16GB RAM, wat een extra 240 euro kost. Voor 750 euro krijg je een hele terabyte aan SSD opslag. Het is een laptop die van alle markten thuis is en de meeste mensen zullen hiermee goed uit de voeten kunnen.

MacBook Pro

Mocht je overigens toch afzien van het kopen van een Mac, komt Lenovo toevallig met een hele lading een interessante nieuwe laptops.

Reageer op artikel:
Zo kies je de juiste MacBook voor jezelf uit
Sluiten