Ilona Braam
Ilona Braam Cars 9 sep 2017

BMW’s performance MINI biedt high-tech kracht

De MINI staat bekend om zijn schattig uiterlijk. Maar wie de kleine autootjes wat beter kent, weet dat de MINI ook een wildere kant heeft en af en toe een uitstapje maakt naar de racebaan. Deze wilde kant zullen we volgende week meemaken tijdens de Frankfurt Motor Show. Daar zal BMW de John Cooper Works GP concept MINI presenteren. Misschien wel de allerwildste MINI tot nu toe.

MINI geen onbekende op de racebaan

De MINI liet zijn wilde kant al tientallen jaren geleden zien toen John Cooper de motor van het autootje aanpakte en hiermee de Mini Cooper creëerde. De kleine Coopers begaven zich onbevreesd op de racebaan en wisten in 1964, 1965 en 1967 zelfs de overwinning te behalen bij de legendarische Monte Carlo Rally. Geïnspireerd door dit succes zien we om de zoveel tijd weer een opgevoerde GP MINI verschijnen.

MINI GP concept

GP MINI krijgt agressief uiterlijk

Bij het John Cooper Works GP concept gaat het om snelheid en pure kracht. Voor de gelegenheid is het schattige uiterlijk van de MINI omgetoverd tot een agressief bad guy design en bijpassende grille. Alle verschillende componenten van de auto werken mee aan dit imponerende uiterlijk, van de  aerodynamische elementen tot de achterspoiler.  Aan de binnenkant zien we typische race attributen, zoals meerderepunts gordels en een brandblussysteem.

MINI John Cooper Works GP

Specificaties

Hoewel MINI zelf nog geen informatie heeft gegeven over de precieze specificaties van de kleine snelheidsduivel, heeft Business Insider een John Cooper Works GP mogen bekijken. Deze kwam met een turbocharged viercilinder motor met 228pk aan mini power. Als het concept ooit daadwerkelijk geproduceerd zal worden, zal het waarschijnlijk vergelijkbare specificaties krijgen en rond de 33.5000 euro gaan kosten.

MINI John Cooper Works GP

De kleine autootjes lijken de laatste tijd vaak in het nieuws te komen. Onlangs kwam ook Smart met een zelfrijdende conceptauto welke er, in tegenstelling tot de GP MINI, extra schattig en knuffelbaar uitziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW’s performance MINI biedt high-tech kracht
Sluiten