Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 apr 2019

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers komt naar de PS4 en Switch

Er gaan al langer geruchten over een Persona 5-game die ook zou gaan uitkomen op de Nintendo Switch. Lange tijd dachten we dat Persona 5: The Royal naar de console van Nintendo zou gaan komen. Maar die game is tot nu toe alleen maar genoemd voor de PlayStation 4 en is een uitgebreidere versie van Persona 5. Toch komen de makers nu met Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers, die zowel de PlayStation 4 als de Nintendo Switch aan doet. Het is alleen een iets andere game dan dat je zou verwachten.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers is een Warriors-game

Want Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers is een game die valt in het genre van de Musou- of Warriors-games. Het zijn titels waarbij je te maken krijgt met grote groepen aan vijanden waar je daar door heen moet hakken. In het verleden zijn verschillende franchises met deze twist uitgebracht. De Dynasty Warriors-games is het meest bekend, maar ook games als Hyrule Warriors, Fire Emblem Warriors en Dragon Quest Heroes vallen onder dit subgenre. Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers wordt dan ook gemaakt in combinatie met Omega Force, wie altijd verantwoordelijk voor dit soort games. Bekijk hieronder de eerste Japanse trailer.

Het lijkt er op dat de game eerder is aangekondigd dan dat de ontwikkelaar had gewild. De game had waarschijnlijk pas laster vandaag aangekondigd moeten worden, maar de trailer is eerder uitgebracht omdat er geruchten over de game opdoken. Daardoor is er op dit moment nog niet heel erg veel bekend over de game. Zo weten we niet wanneer hij uitkomt en wat we er precies van kunnen verwachten. Maar het feit dat er meer Persona 5-content komt, is altijd goed nieuws. Bovendien waren de laatste samenwerkingen tussen bestaande franchises en het Warriors-genre behoorlijk goed gelukt.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers komt naar de PS4 en Switch
Sluiten