Sony schrapt PES 2019 als gratis PlayStation Plus-game

Vorige week brachten we het nieuws over de nieuwe games in de PlayStation Plus-line up. Het was een ietwat magere maand met de komst van PES 2019 en Horizon Chase Turbo. Die laatste is een soort Outrun die je met meerdere gamers kan spelen. En de eerste is een voetbalgame op het einde van het seizoen, die eigenlijk alleen de moeite waard is om zijn gameplay. Maar nu is er een streep komen te staan door PES 2019 in de PlayStation Plus-line up.

Geen PES 2019 in de PlayStation Plus line up

Waarom PES 2019 is verdwenen in de PlayStation Plus-line up, dat is niet bekendgemaakt. Op het PlayStation Blog wordt enkel de melding gemaakt dat de game is verwijdert uit de line up van deze maand. Wellicht dat er te veel kritiek was komen te staan op de keuze van de game, aangezien de titel voor een groot gedeelte beschikbaar is als free-to-play-game. Op die manier krijg je als gamer het gevoel dat je een sigaar uit eigen doos krijgt.

PlayStation Plus line up

Gelukkig is er wel een andere game voor in de plaats gekomen in PlayStation Plus line up. Deze maand kun je naast het al eerder genoemde Horizon Chase Turbo aan de slag met Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition. In deze speciale editie zit ook nog de game Heavy Rain, mocht je die destijds gemist hebben. In plaats van een sportgame krijg je op die manier dus een verhalende game. Detroit: Become Human neemt je mee naar de nabije toekomst in de stad Detroit. Daarin zijn er verschillende Androids die worden ingezet om dagelijkse klusjes te doen. Hoewel het geen mensen zijn, hebben ze er wel veel trekjes van en krijg je te maken met het dilemma van hoe je ze wel en niet mag behandelen. De game kwam een jaar geleden uit en hier kun je een review lezen.

Reageer op artikel:
Sony schrapt PES 2019 als gratis PlayStation Plus-game
Sluiten