Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jul 2020

PES 2021 wordt niet meer dan een simpele update

Ooit was de Pro Evolution Soccer-reeks het beste op het gebied van gaming. Hoewel de gameplay nog altijd erg fijn is, is het aantal modi wat matig ten op zichte van de FIFA-reeks. Met PES 2021 lijkt daar geen verandering in te gaan komen.

PES 2021 komt dit najaar uit, maar volgens Konami hoef je er niet veel van te verwachten. De nieuwe game wordt voornamelijk voorzien van een roster update, waardoor alle spelers bij de juiste club zitten. Men wil zich namelijk richten op de eerste PES-game voor de volgende generatie spelcomputers.

PES 2021 wordt niet spectaculair

Als gevolg daarvan zal PES 2021 vooral verschijnen als een tussendoortje. De game wordt zodoende ook voor een lage prijs in de winkel gebracht, wat dus zou passen bij de geringe moeite die in de game wordt gestoken. Eigenlijk wil het bedrijf gewoon niet veel kwijt aan deze game en zet het liever de schijnwerpers op de PES-game van de toekomst. Eentje die ergens in 2021 moet gaan verschijnen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Die game zal gaan draaien op de Unreal Engine en wordt er dus afscheid genomen van de interne Fox Engine, die voornamelijk gemaakt is voor de diverse Metal Gear Solid-games.

De Teasertrailer

Om je alvast in de stemming te brengen, heeft men wel alvast een teasertrailer vrijgegeven van hoe een speler als Messi er uit kan zien in de PES-game van de toekomst.

Het is wel pijnlijk dat men er voor kiest om PES 2021 dit jaar als een soort van update uit te brengen. Dit jaar is het namelijk 25 jaar geleden dat de eerste game in de reeks werd uitgebracht. Om er toch nog iets van feestelijk van te maken, heeft men besloten om de release van dit jaar te voorzien van diverse bonussen. Wat dat precies inhoud, dat is op dit moment nog niet bekend. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PES 2021 wordt niet meer dan een simpele update
Sluiten