Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 dec 2017

Deze accessoires en meubels passen laden naadloos je smartphone op

Het draadloos opladen van je smartphone is tegenwoordig heel normaal en steeds vaker zie je in de kamer een oplaadmatje ergens staan. Een nadeel aan nieuwe mogelijkheden is echter vaak dat je er weer een extra apparaat bij hebt, dat ook weer op tafel moet staan. Designstudio PESI komt gelukkig met een oplossing om je draadloze oplader naadloos te verwerken in je inrichting. 

Tafelaccessoires met verwijderbare oplaadmodule

De studio heeft in samenwerking met Samsung verschillende accessoires en meubels ontworpen, waaraan je niet kunt opmerken dat het stiekem draadloze opladers zijn. Als eerste is er de “On The Surface” collectie met allerlei accessoires voor op tafel. Hoewel de vorm van de producten gebaseerd is op bestaande oplaadmatjes, is deze verder uitgebreid om er toch niet duidelijk als oplaad-accessoire uit te zien.  Onder de accessoires zit een verwijderbare oplaadmodule. Ook wanneer je de module verwijdert blijven het bruikbare producten. In de collectie vinden we onder andere een clok, spiegel en speaker.

Pesi Studio draadloze oplader collectie

Meubelstukken met dienblad als draadloze oplader

De Composition collectie bestaat uit wat grotere stukken, welke een soort dienblad als basis hebben. Dit dienblad is weer uitgerust met een ingebouwde batterij en draadloze oplader. Wanneer de batterij vol is kun je de stukken overal neerzetten zonder draad en je smartphone heerlijk draadloos opladen. Door het dienblad te plaatsen op verschillende constructies, kun je variërende meubelstukken creëren. Zo zijn er verschillende tafels, een kastje en kun je het dienblad zelfs als muurplankje gebruiken. Daarnaast is het dienblad ook gewoon los te gebruiken voor bijvoorbeeld een ontbijt in bed.

Pesi Studio

Het is nog onbekend wanneer de producten te koop zullen zijn en hoeveel de verschillende stukken zullen kosten. Ze zijn een goede tussenstap voordat we uiteindelijk echt draadloos kunnen opladen en geen matjes meer nodig hebben. Deze draadloze oplader zet al een stap in de goede richting, hoewel het bereik nog ernstig beperkt is.

 

Designboom

Reageer op artikel:
Deze accessoires en meubels passen laden naadloos je smartphone op
Sluiten