Deze speciale kinderkleding groeit met je kinderen mee

Iedereen die kinderen heeft weet dat ze echt groeien als kool en dat dit vooral niet grappig is wanneer je om de paar maanden nieuwe kleding moet kopen. Precies voor dit probleem heeft de voormalige luchtvaartingenieur kinderkleding ontwikkeld, die je niet om de zoveel tijd weer weg moet doen. De lijn gaat onder de naam Petit Pli en groeit met je kinderen mee van zes tot zesendertig maanden. Toevallig is dit ook de periode dat kinderen door de meeste kleding heengaan.

Van luchtvaartingenieur naar modeontwerper

Je zult je afvragen hoe een luchtvaartingenieur erbij komt om een kinderkledinglijn te beginnen. Yasin heeft waarschijnlijk nooit aspiraties gehad modeontwerper te worden, maar kwam op het idee toen de kleding die hij voor een neefje had gekocht na een paar maanden alweer te klein was. Het feit dat hij aeronautische kennis had, hielp hem bij het vinden van de oplossing. Eerder had hij namelijk aan een project gewerkt, waarbij hij koolstofvezel panelen zo klein mogelijk moest vouwen, waarna ze later weer tot hun volle vorm moesten uitpakken.

Petit Pli rekbare kleding

Plooien zorgen voor bijzondere groeimogelijkheid

Met deze technologie in het achterhoofd bedacht hij de kleding, welke voorzien is van permanente plooien. Naarmate het kind groter wordt worden de plooien steeds meer uitgerekt en groeit het kledingstuk. De kleding zelf wordt gemaakt van kunstmatig ontwikkelde materialen, waarvoor patenten zijn aangevraagd.  In de Petit Pli kledinglijn vinden we op het moment onder andere waterproof en windproof buitenkleding, welke dus bijna drie jaar meegaat. En hoewel dit inderdaad een uitkomst is, is het maar goed dat Yasin inderdaad de modeacademie niet heeft gedaan. Drie jaar lang dezelfde outfit dragen is natuurlijk not done. Wellicht is het een idee om kleding te ontwerpen die ook van kleur kan veranderen.

Petit Pli rekbare kleding

Eerste introductie Petit Pli kinderkleding in Engeland

Yasin is nu druk bezig om genoeg geld te verzamelen, zodat zijn Petit Pli lijn van de grond kan komen. Hij hoopt de lijn eerst in Engeland te introduceren, waar hij bezig is met het zoeken naar fabrikanten met hoge ethische waarden. We zijn benieuwd hoe hem dat zal vergaan en vragen ons af of hij daarna ook kleding voor volwassenen aan zal pakken.

Petit Pli kinderkleding

Aangezien het om zulk speciaal materiaal gaat, is het de vraag of deze wel in de wasmachine mag. Mocht dit niet het geval zijn, is deze hanger van Panasonic een uitkomst. Deze verwijdert met nanodeeltjes alle nare geurtjes uit je kleding. De vlekken zal je dan helaas met de hand aan moeten pakken.