Ilona Braam
Ilona Braam Rides 18 jun 2017

Nieuwe Peugeot 308: volop innovatie voor een dynamische rijbeleving

Sinds de lancering van de Peugeot 308 in 2007 zijn er meer dan 760.000 van de compacte middenklasser verkocht. Peugeot is echter nog niet klaar met de auto en zet met het nieuwe model een behoorlijke upgrade neer. De auto is nu voorzien van de nieuwste rijhulp technologieën en met de nieuwe emissiesystemen ben je al een stuk duurzamer bezig dan voorheen.

Peugeot 308 krijgt nieuwe efficiënte motor

In de nieuwe Peugeot 308 rijd je binnenkort met een zeer efficiënte 1.5 BlueHDi 130 S&S of bijvoorbeeld een 1.5 BlueHDi 130 S&S dieselmotor. Dieselmotoren zijn altijd al zuiniger, maar met deze twee nieuwe motoren gaat het nog een stapje verder. Behalve dat de motoren zuinig zijn leveren ze daarnaast ook rijprestaties naar behoren. Verder is het voertuig uitgerust met nieuwe aandrijflijnen en scheur je over de weg met de nieuwe EAT8 automaat met 8 versnellingen.

Peugeot 308

Nieuwe emissiesystemen klaar voor aankomende Europese norm

Omdat we steeds duurzamer moeten leven worden de regels met betrekking tot het uitstoten van schadelijke stoffen steeds strenger. Daar hoef je je echter met de nieuwe 308 geen zorgen over te maken. Met de nieuwe emissiesystemen ben je al meteen voorbereid op de aankomende Euro 6.c norm, welke in het najaar van 2017 gaat gelden.

Moderne rijhulpsystemen zorgen voor een veilige rit

Eén van de meest spannende upgrades aan de 308 is de toevoeging van de allernieuwste rijhulpsystemen. Deze werden eerder onthuld bij de nieuwe Peugeot 5008 en Peugeot 3008 SUV’s en zullen nu ook de Peugeot 308 veilig op de weg houden. Uitgerust met deze technologieën klimt de auto naar de top van zijn klasse.

Peugeot 308

Interieur gericht op een dynamische rijbeleving

Binnenin ligt de focus vooral op rijplezier. De Peugeot i-Cockpit is voorzien van een compact stuurwiel, een 9,7 inch touchscreen en  een head-up instrumentenpaneel.  Ook de mogelijkheden met betrekking tot de connectiviteit zijn behoorlijk uitgebreid. Zo zul je gebruik kunnen maken van Android Auto en Apple Carplay. Ook staat Mirrorlink en Peugeot’s Connect 3D navigatiesysteem op de lijst van mogelijkheden. Dit alles zorgt voor een dynamische rijbeleving, welke in het nieuwe model instinctiever wordt. Om het af te maken kun je optioneel ook nog gaan voor het Denon hifisysteem.

Wanneer de Peugeot 308 later in het najaar uitkomt, zullen de rijhulpsystemen ervoor zorgen dat je je veiliger op de weg kunt begeven. Maar zelf kun je ook meehelpen aan de rijveiligheid met de nieuwe Do Not Disturb modus op je iPhone. Met iOS 11 wordt de feature namelijk beschikbaar, en kun je zonder afleidingen heerlijk genieten van je nieuwe Peugeot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Peugeot 308: volop innovatie voor een dynamische rijbeleving
Sluiten