Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 jul 2018

De Philips 349X7FJEW monitor is om van te smullen

Op het gebied van monitoren kun je vandaag de dag door de bomen haast het bos niet meer zien. Je hebt gewoon standaard monitoren om op te werken, monitoren die een elegante uitstraling hebben en perfect passen bij een clean desk policy, 4K monitoren en speciale gaming monitoren. En dan heb je nog monitoren die van meerdere markten thuis zijn. De Philips 349X7FJEW is zo’n monitor. We hebben dit beest een paar weken in huis gehad en zijn zeer onder de indruk.

De Philips 349X7FJEW is van meerdere markten thuis

De Philips 349X7FJEW is met zijn 34 inch een behoorlijk grote monitor. Bovendien maakt hij gebruik van een mooi hoge 3440 bij 1440 pixels en is het scherm curved. Het is daarmee een beeldscherm wat perfect is voor gebruikers die meerdere programma’s of vensters op hun beeldscherm open willen zetten.

Philips 349X7FJEW

Voordat ik de Philips 349X7FJEW ben gaan testen, maakte ik gebruik van een setup van twee schermen. Nu zijn twee of drie schermen setups goed te doen en heb je tegenwoordig meerdere schermen die betaalbaar en goed zijn. Het voordeel van meerdere schermen is dat je op het ene scherm een game fullscreen kan gaan spelen en op het andere scherm iets van werk doet. Dat kan bij de Philips 349X7FJEW dus niet. Maar als je juist gaat werken met verschillende browsers of applicaties die je windowed kunt gaan draaien, dan is dit juist weer een stuk fijner. Je hebt immers geen bezels die dingen in de weg zitten en er zit ook geen verschil in kwaliteit of instellingen van de monitoren. Het is gewoon één groot geheel.

Philips 349X7FJEW

En de kwaliteit van het scherm is hoog. Kleuren spatten mooi van het scherm af en het curved-systeem van de monitor zorgt er voor dat het scherm eigenlijk nog wat groter lijkt dan wat het is. Bovendien vind ik het design van de monitor fijn. De stand waar hij op staat straalt wat luxe uit en nodigt bijna uit om te gebruiken. Het is een prachtige eyecatcher.

Ik heb de monitor gebruikt om te werken en op te gamen. Op het eerste gebied is de monitor echt perfect en wil ik eigenlijk niet meer zonder. Voor game-toepassingen is het een supermonitor als je vooral wat passievere games wilt gaan spelen. Zelf heb ik er vele uren Civilization VI mee gespeeld en door het grotere scherm en resolutie heb je dan gewoon veel meer overzicht. Een game als Battlefield 1 is ook goed te doen, tenzij je pro-gaming aspiraties heeft. Met een reactietijd van 4ms heb je wat meer lag dan bij dedicated gaming monitoren. Het verschil is niet heel erg groot, maar is wel aanwezig.
Philips 349X7FJEW

Al met al is de Philips 349X7FJEW om van te smullen. Het is een monitor die mooi op het bureau staat, ideaal is om op te werken en zijn mannetje staat wanneer het neerkomt op rustige games. Hij is met zijn bijna 700 euro niet goedkoop, maar als je van plan bent om te kiezen tussen dit en twee losse monitoren, dan is het prijsverschil al weer wat kleiner. Liever een goedkopere monitor? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Reageer op artikel:
De Philips 349X7FJEW monitor is om van te smullen
Sluiten