Noah Korevaar
Noah Korevaar Smart Home 29 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Philips Hue 3.0: volledig nieuwe app nu beschikbaar

Philips timmert al enige jaren met zijn slimme verlichting aan de weg. Dan hebben we het natuurlijk over Philips Hue. De officiële bijbehorende app heeft nu een flinke update ontvangen, Philips Hue 3.0. Naast een compleet vernieuwd design zijn er een aantal handige nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd.

Philips Hue 3.0 is voor zowel Android als iOS beschikbaar, en ziet er op beide platformen ook verschillend uit. Dat komt omdat het design meer gebruik maakt van de zogenaamde native designtaal van de besturingssystemen. Verder worden er universeel meer ronde elementen toegepast, wat het geheel een frisse en moderne feel geeft.

Snelle acties voor bedienen kamers

Zoals eerder gezegd zijn er ook een hoop functionele verbeteringen. Vooral in het Woning-tabblad vind je opvallende veranderingen. Door op iOS een kamer ingedrukt te houden middels 3D Touch, kun je snel een kleur uitzoeken. Overigens zie je bij het selecteren van kamers nu ook een nieuw scherm.

Daar vind je snelkoppelingen en je recent gebruikte scènes. Ook kun je er snel een kleur kiezen. Dat gaat je op de langere termijn veel tijd schelen, vooral als je dagelijks tussen kleuren switcht. Waar je voorheen door een flink aantal menuutjes moest navigeren, kun je nu meteen snelle acties uitvoeren.

Lampen samenvoegen

Je kunt nu ook makkelijker de kleur van meerdere lampen tegelijkertijd aanpassen. Door in de kleurenpicker lampen naar elkaar toe te slepen, kun je ze groeperen. Ook een verbetering die een hoop gedoe scheelt dus. Daarnaast zijn er ook een flink aantal nieuwe scènes in de app te vinden. Van tien naar dertig zelfs!

Philips prijst zelf vooral de nieuwe standsverlichtings-presets aan. De verlichtingsontwerpers van het bedrijf brengen absurd specifieke scènes naar jouw huiskamer: “een zonsondergang in Honolulu of een avondje uit in de wijk Soho in Londen.”

 

Tot slot is het handig om te weten dat je jouw slimme Hue-lampen nog steeds kunt bedienen middels de Woning-app van iOS. Waar men voorheen echter uit pure noodzaak voor Apple’s eigen oplossing koos, hoeft Philips Hue 3.0 er niet meer voor onder te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Philips Hue 3.0: volledig nieuwe app nu beschikbaar
Sluiten