Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 18/03/2017

Philips Hue Candle: eindelijk slimme lampen voor een kleine fitting

Er komen eindelijk Philips Hue-lampen die ook in een kleine fitting passen. Het Nederlandse bedrijf heeft namelijk de Philips Hue Candle aangekondigd.

Nieuwe Philips Hue-lampen passen in kleine fitting

Philips maakt het vanaf nu een stuk makkelijker om je huis om te toveren in een smart home. Met behulp van de Philips Hue lampen kun je al enkele jaren je licht op een slimme wijze aansturen. Met je smartphone van afstand, verschillende kleurtjes: het is allemaal mogelijk.

Philips Hue Candle kleine fitting

De verlichting van de Nederlandse fabrikant kan zelfs veranderen op basis van de verlichting in shows zoals The Voice of Holland. Hartstikke tof, maar voor het optimale effect wil je dan natuurlijk elk licht in je woonkamer slim maken. Dat was eerder niet mogelijk, want Philips Hue-lampen pasten enkel in grote fittingen.

Grote lampen, zoals plafondlampen, hebben meestal de grotere E27-fitting. Daar passen de slimme lampjes van Philips en andere bedrijven in. Kleinere lampjes, zoals sfeerverlichting, moesten het zonder de Hue-lampjes doen. Daar komt volgende maand verandering in.

Slimme sfeerverlichting: Philips Hue Candle

In april komt de Philips Hue Candle op de markt, een lampje dat in de kleinere E14-fitting past. Ideaal dus als sfeerlichtje. Als consument kun je kiezen tussen een wit licht of een variant die in elke mogelijke kleur licht kan geven. Nog even wat technische details, voor de liefhebbers: de kleurtemperatuur van het slimme lampje heeft een bereik van 2200 K tot 6500 K. De maximale lichtopbrengst ligt op 470 lumen.

Philips Hue Candle kleine fitting

Maar wat mag dat gaan kosten? De White Ambiance gaat 34,95 euro kosten. Aan de White & Color Ambiance gaat een prijskaartje van 59,95 hangen. Beide lampen werken samen met de huidige Hue-collectie, en zijn vanaf eind april in Nederland verkrijgbaar.

Ook Ikea komt volgende maand met slimme lampen, genaamd Trådfri. Wist je trouwens dat Nederlanders echt fan zijn van smart homes? Wij zouden wel in dit huis willen wonen.

Reageer op artikel:
Philips Hue Candle: eindelijk slimme lampen voor een kleine fitting
Sluiten