Philips Hue onthult slimme hipster lampen, nieuwe Hue Go en meer

Philips Hue heeft een van de meest uitgebreide collecties als het op slimme verlichting aan komt. Daar worden nog een aantal nieuwe producten een toegevoegd, zo kondigde het bedrijf aan op de IFA. Naast een aantal nieuwe spots, knoppen en de volgende versie van de Philips Hue Go, komen er ook een aantal hipster-vriendelijke lampen bij. En we moeten toegeven, de Edison-stijl lampen zien er niet verkeerd uit.

Philips Hue Filament gaat voor een sfeervol én stijlvol interieur

De Philips Hue lampen zoals we ze nu kennen zijn voornamelijk praktisch. Oké, ze kunnen ook dienen als sfeerverlichting als je ze in verschillende kleuren je kamer laat belichten. Maar de lamp zelf is niet echt iets om mee te pronken boven je keukentafel. Daar wordt met de nieuwe Filament lampencollectie verandering in gebracht.

De Hue Filament bulb is het meest opvallende nieuwe product in de Hue-collectie. Dit is een lamp die er ook als hij niet brandt nog stijlvol uit ziet. Je kunt hem gerust industrieel, hipster, vintage en retro noemen. Alleen dan wel voorzien van alle slimme technologie die ook in de andere Hue-lampen te vinden is.

Philips Hue
Philips Hue Filament-lampen (Afbeelding: Philips)

En er is meer..

Naast de Filament bulbs presenteerde Philips nog een aantal nieuwe producten. Zo heeft de Hue Go een upgrade gekregen met een Bluetooth-functie. Dit maakt het mogelijk om de lampen via een spraakassistent te besturen of via de Hue app. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in de batterij van het nieuwe model.

Naast deze producten presenteerde Philips Hue ook een slimme HomeKit lampenknop die overal geplaatst kan worden voor het aan- en uitschakelen van lampen, een HomeKit slimme stekker, en een nieuwe set kleuren voor de slimme Hue lampen. De nieuwe producten zijn in oktober al verkrijgbaar in de VS. Wanneer wij in Nederland met de slimme hipsterlamp kunnen pronken is nog niet bekend.

Philips Hue
Philips Hue slimme knop (Bron: Philips)

Veel nieuws voor in je smarthome om naar uit te kijken dus! Ben jij nog niet helemaal overtuigd van het nut van deze slimme lampen? Lees dan hier waarom je volgens ons echt (niet) voor Philips Hue lampen moet kiezen.

Reageer op artikel:
Philips Hue onthult slimme hipster lampen, nieuwe Hue Go en meer
Sluiten