Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 8 mrt 2019

Philips Hue gekocht? Zo ga je er mee aan de slag!

Zonder een lichtknop, of het gebruik van je handen, het licht aanzetten: het was ooit onderdeel van gemiddelde sciencefiction film. Echter kijken weinig mensen anno 2019 er nog van op dat een woonkamer voorzien is van paars licht en volledig te regelen is door het gebruik van de stembanden. We zijn een eind gekomen en bevinden ons in een prachtige, technologisch, tijdperk. Mede dankzij Philips Hue.

Wanneer jij dit artikel leest, heb je waarschijnlijk voor het eerst een set Philips Hue lampen gekocht. Een aardige investering, maar dan heb je wel wat. Echter zit je nu op de bank te chillen met je lampen, maar heb je geen flauw idee hoe het allemaal werkt. Om jou op weg te helpen met je nieuwe, indrukwekkende, verlichting. Lees het rustig door en voorzie je huis van een prachtige kleur.

#1 Fysieke Philips Hue lampen gereed maken

Je hebt zojuist je spaarrekening leeggehaald om Philips Hue lampen aan te schaffen. Heel goed! Ondanks het feit dat de lampen best prijzig zijn, kunnen we vaststellen dat het zonder twijfel een aanwinst voor je huis is. Echter moet er nog wel iets gebeuren voordat je ze echt kunt gebruiken. Je kunt dus heel leuk bewegingssensoren, afstandsbedieningen, schakelaars en verschillende lampen aanschaffen, maar de werking is niet heel indrukwekkend zonder de belangrijke bridge. Dit onderdeel zorgt ervoor dat al je lampen kunnen communiceren met je smartphone of een slimme speaker.

Daarnaast zorgt de Bridge ervoor dat je gebruik kunt maken van het wifi netwerk, om op deze manier je verlichting extra slim te maken. Beschik je dus niet over een Bridge, is dat het eerste wat je zou moeten aanschaffen.

Google Home Mini MediaMarkt

#2 Installeer Bridge

Wanneer je de Bridge hebt aangeschaft, is het tijd om ook deze in te stellen. Het handige apparaat komt namelijk niet geheel gereed uit de verpakking. Het lijkt op het eerste misschien een beetje ingewikkeld, maar de praktijk wijst iets anders uit. Het enige wat je echt moet doen is de bridge aan een stopcontact hangen en ervoor zorgen dat hij verbonden is met je router. Dit doe je door een ethernet-kabel aan het apparaat te hangen. Is dat gelukt? Dan is het mogelijk om je Hue lampen te activeren en te gebruiken.

Hou er wel rekening dat de lampen binnen 9 en 12 meter in de buurt moeten zijn van de Bridge.

Philips Hue

#3 Download de app

Je lampen en Bridge staan gereed om te schitteren in de woonkamer. Echter moet er nog een ding gebeuren voor je echt kunt genieten. Ga naar de App Store of Google Play en voorzie je smartphone van de Bridge app. Open de app, met het zelfde netwerk als Bridge verbonden is, en er gaat een wereld vol opties voor je open. Zet alle lampen aan, zoek ze op via het plusje en koppel je Philips Hue apparaten. Geef het lampje een naam en je bent klaar om hem te beheren.

Vind de applicatie van Bridge je lamp niet automatisch? Dan is het mogelijk om ook het serienummer van de app in te voeren.

Philips Hue

#4 Genieten maar!

Je bent klaar om te gaan! Alles staat gereed en de controle licht volledig in je eigen handen. Tijdens het kijken van een film voorzien worden van je juiste belichting? Dat is vanaf nu helemaal mogelijk. Dat saaie witte of gele licht kan plaats maken voor de mooiste kleuren. De sfeer thuis wordt beter dan ooit!

Philips Hue Play

Benieuwd wat je nu precies hebt aan Philips Hue? Check dan ook zeker even dit artikel!


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Philips Hue gekocht? Zo ga je er mee aan de slag!
Sluiten