Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 15 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Philips Hue is binnenkort ook voor buiten in de tuin

Het belooft een groot jaar te worden voor de Philips Hue smarthome lampen. Eerder dit jaar kondigde Philips tijdens CES 2018 al nieuwe iOS en desktop apps aan, samen met een nieuw Hue Entertainment platform. Nu is het weer tijd voor een nieuwe aankondiging en hij is groot: dit jaar mogen we kennis maken met de Philips Hue outdoor lampen om ook de tuin slim te kunnen verlichten.

Compatibel met bestaande Hue ecosysteem

In de nieuwe Philips Hue outdoor serie vinden we, zoals we gewend zijn, verschillende soorten lampen met of zonder kleurtjes. De lampen zijn volledig compatibel met het bestaande Hue ecosysteem. Dat betekent dat je dus geen nieuwe bridge hoeft te kopen als je er al een hebt. Verder werken de lampen ook hetzelfde als de huidige Hue lampen en kun je ze via de app overal waar je maar bent bedienen en ze commanderen via je slimme speaker. Ook kun je de Home & Away feature gebruiken, zodat de lampen meteen doorhebben wanneer je thuis aankomt en aan kunnen springen om je pad te verlichten.

Philips Hue outdoor

Spotjes en zuilen

Zoals gezegd zijn er verschillende lampen om uit te kiezen. In Europa mogen we ons verheugen op de spot Lily en de Zuil Calla, welke wit licht kunnen leveren of je tuin op kunnen fleuren met de bekende 16 miljoen kleuren. De lily spotjes worden verkocht als een pakket van drie spots inclusief de benodigde accessoires om te beginnen voor 299,99 euro. Zoals je merkt worden het niet de meest goedkope lampen. Aan de Calla zuil hangt een prijskaartje van 139,99 euro per lamp.

Niet alle Hue outdoor lampen naar Europa

Naast de kleurrijke lampen, komen er ook Hue outdoor lampen, die alleen wit licht geven. Wij zullen later in het jaar kennis mogen maken met de Lucca, Tuar en Turaco. Deze tuinlampen zijn gelukkig iets goedkoper en kun je bemachtigen vanaf 69,99 euro. Helaas zijn er ook goedkopere PAR38 lampjes voor rond de 25 euro per stuk en 40 euro voor twee, die alleen in Amerika beschikbaar zullen zijn. Ook de wandlampen Inara, Lucca en Ludere met wit licht zijn met een prijskaartje van 40 euro wat goedkoper, maar komen ook niet naar Europa. Mogelijk denkt Philips dat we hier in Europa rijker zijn, maar we zouden toch ook graag de goedkopere lampen willen hebben.

Philips Hue outdoor

Beschikbaar vanaf juli

Op 19 maart worden de lampen gepresenteerd tijdens het Light+Building 2018 evenement in Frankfurt.  Media en bloggers zijn uitgenodigd om naar de persconferentie te komen. Als je er niet bij kunt zijn, kun je de onthulling gelukkig ook thuis meemaken via de live stream. Vanaf juli zouden de Philips Hue outdoor lampen beschikbaar moeten zijn en kunnen we ook de tuin uitrusten met slimme lampen.

Philips Hue outdoor

Hoewel de Philips Hue lampen ontzettend handig zijn om je verlichting in huis en binnenkort in de tuin slim te maken, komen ze natuurlijk ook zoals alles met nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Philips Hue lampen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Philips

Reageer op artikel:
Philips Hue is binnenkort ook voor buiten in de tuin
Sluiten