Philips Hue straks ook als slimme tuinverlichting verkrijgbaar

Philips Hue wil ook je tuinverlichting slim maken en komt daarom met slimme buitenverlichting. Logisch, want waarom zou je de verlichting buiten ook niet op afstand willen bedienen?

Philips was één van de eerste fabrikanten die het aandurfde om slimme verlichting op de markt te brengen. Dit resulteerde in dure producten, maar ook in het grootste marktaandeel. Wij kunnen anno 2018 zeggen dat Philips Hue een succes is. Toch moet Philips blijven innoveren, want de IKEA weet de massa ook met slimme verlichting te bereiken.

Smarthome domination met slimme tuinverlichting

Als je bezig bent met het lichtplan voor je tuin, dan moet je eens aan Philips Hue denken. Tijdens de CES 2018 is bekend gemaakt dat er vanaf de zomer nieuwe slimme lampen op de markt komen. Speciaal voor je buitenomgeving. Je hebt de keuze in witlicht of gekleurd licht.

philips hue

De zomer van 2018 als introductieperiode lijkt een goede strategische keuze van Philips. Aangezien je de lampen op afstand kunt bedienen, of een timer aan kunt koppelen, kun je tijdens de vakantie inbrekers op afstand houden. Daarnaast is het ideaal voor late balkon- of tuinsessies om sfeervol licht te creëren. Vanuit de app kun je namelijk allerlei scènes instellen.

Ondanks de introductie blijft Philips vaag rondom de slimme tuinverlichting. Het uiterlijk van de lampen is bijvoorbeeld nog niet bekend gemaakt, en datzelfde geldt voor de prijs en alle mogelijkheden. In een persbericht vertelt het bedrijf namelijk dat bestaande, maar ook nieuwe features aan de slimme buitenverlichting wordt toegevoegd. Hiervoor moeten we dus nog even geduld hebben.

Philips Hue 3.0 update

De slimme tuinverlichting is natuurlijk goed nieuws, maar daar bleef het niet bij. De Philips Hue 3.0 update komt eraan en dat geldt ook voor een Mac-app. De app voor de Mac zorgt ervoor dat het licht wordt afgestemd op wat jij op je Mac of MacBook doet. Chill je ‘m met Netflix op je computerscherm dan zullen de slimme lampen zich hier, dankzij de Hue Sync software, op instellen. Philips blaast Ambilight indirect weer een nieuw leven in.

Philips Hue

De vernieuwde Hue 3.0-app komt in het voorjaar van 2018 (waarschijnlijk april) uit en is vooral door een redesign gemakkelijker te gebruiken. Een laatstgebruikte scène is dankzij dit redesign gemakkelijker te activeren en kun je lampen beter groeperen. Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
Philips Hue straks ook als slimme tuinverlichting verkrijgbaar
Sluiten