Philips’ SmartSleep brengt je door geluidsgolven binnen no-time in slaap

Er is maar weinig zo vervelend als niet in slaap kunnen vallen. Uren draaien in je bed, en de tijd die over is om te slapen zien wegtikken op de klok. Er zijn veel bedrijven die roepen dé oplossing te hebben tegen slaapproblemen, maar eigenlijk is er nog niet een door het grote publiek ontvangen als de remedie. Misschien is de nieuwe SmartSleep van Phillips dat wel.

Philips heeft nu écht de oplossing, of toch niet?

Philips heeft een nieuw draagbaar apparaatje ontwikkeld, genaamd SmartSleep, die dé oplossing moet zijn voor mensen die moeite hebben met in slaap te komen. Volgens het bedrijf is de SmartSleep het eerste draagbare apparaat om te helpen slaap te vatten. Philips’ nieuwe product dat werd gepresenteerd op de CES 2018 zijn een soort oordopjes, maar niet de standaard uitvoering die in je oren moeten. Zoals op de foto te zien is bestaat het apparaat uit twee sensoren die achter de oren moeten worden geplaatst.

SmartSleepSmartSleep

SmartSleep gebruikt sensoren om te monitoren

De twee sensoren monitoren de hersenactiviteit van de gebruiker, en merken zo op wanneer de gebruiker in een lichte slaap komt of helemaal niet in slaap komt. Op dat moment gaan de speakers van het apparaat aan. Die sturen ‘audio tonen’ (ofwel onhoorbare geluidsgolven) door de sensoren, waardoor de gebruiker weer in een diepere slaap zal komen.

Het systeem is uiteraard gekoppeld aan een mobiele app, waarmee je achteraf precies kunt terugzien hoe je hersenactiviteit was. Zo kun je (hopelijk) na een tijdje ook verbetering zien in je slaappatroon. Daarnaast is de app ook voorzien van informatie en tips over het verbeteren van slaap van wetenschappers.

Phillips claimt dat SmartSleep het eerste apparaat is waarvan de werking klinisch bewezen is. De techniek die wordt gebruikt voor het apparaat is een combinatie van geavanceerde algoritmen die de hersenactiviteit monitoren, en de speciale geluidsgolven die via de headset worden doorgegeven. Volgens Phillips heeft 70 procent van de testpersonen na het apparaat twee weken te hebben gebruikt, overdag minder last van slaperigheid.

SmartSleep

Klinkt als muziek, of geluidsgolven, in de oren toch?! Wil jij deze speciale oordopjes ook hebben, dan mag je slaap je wel heel veel waard zijn; 334 euro om precies te zijn. SmartSleep is een interessant product, ondanks dat we al vele gadgets hebben zien langskomen om slaap te verbeteren. Vooral het design en de gebruikte techniek is opvallend. Doordat de sensoren om je hoofd zitten met een soort haarband, lijkt het ons nog wel comfortabel om op je zij te kunnen slapen. Dit in tegenstelling tot sommige apps waarbij je oordopjes nodig hebt voor het geluid, of apps die uberhaupt alleen je beweging registeren maar verder niets.

Een Nederlandse startup ging onlangs ook nog viral met hun gadget om beter te slapen. Ken je hem al?

Reageer op artikel:
Philips’ SmartSleep brengt je door geluidsgolven binnen no-time in slaap
Sluiten