Mark Hofman
Mark Hofman Home 28 jan 2020

Philips stopt met Senseo, airfryers en alle andere huishoudelijke apparaten

Philips heeft besloten om te stoppen met het maken van huishoudelijke apparaten, zo wordt bekend gemaakt tijdens de publicatie van de jaarcijfers. Het traject duur één tot anderhalf jaar.

Vanwege de focus op gezondheidsapparatuur, probeert Philips de consumentenproductendivisie die het op dit moment in handen heeft te verkopen. Het gaat volgens het bedrijf om de huishoudelijke tak, waar Senseo-apparaten en airfryers onder vallen. Ondanks het feit dat deze tak in 2019 goed was voor 2,3 miljard euro, past dit volgens Frans van Houten niet bij het toekomstbeeld van het Nederlandse bedrijf.

Philips stoot divisie huishoudelijke apparaten af

Frans van Houten, CEO van Philips, laat op de website van het bedrijf weten dat het een goed thuis zal vinden voor deze divisie. Het gaat specifiek om de Domestic Appliances divisie die verantwoordelijk is voor de productie van huishoudelijke apparaten. Hierbij moet je denken aan de airfryers, stofzuigers, espressoapparaten, waterkokers en strijkijzers van het bedrijf. Daar hoort dus ook de Senseo-apparaten bij. Wel maakt van Houten duidelijk dat de elektrische tandenborstels en de scheerapparaten wel behouden blijven, gezien het feit dat deze onder de divisie Persoonlijke Gezondheid vallen.

Het is de bedoeling dat Philips eerst van de afdeling huishoudelijke apparatuur een afzonderlijke divisie maakt. Dat traject moet volgens van Houten zo’n één tot anderhalf jaar gaan duren. Wanneer deze losgekoppeld is van het bedrijf, is het tijd om een goede nieuwe eigenaar te vinden voor deze divisie. De producten blijven dus wel degelijke bestaan, maar zullen aan het einde van de rit door een ander bedrijf geproduceerd worden.

Philips stopt Senseo
Het logo van Philips (Afbeelding: Lex van Lieshout / ANP)

Signify

Wat betreft de situatie is het merk Signify een goed voorbeeld van hoe zo’n proces kan verlopen. Voorheen was dit namelijk de lichtdivisie van Philips, waar het bedrijf uiteindelijk ook afstand van deed. In 2016 werd dit omgetoverd tot Philips Lightning, ging het onderdeel naar de beurs en kreeg het in 2018 de naam Signify.

De vraag is alleen wel of de scheiding met de concumentenproductendivisie net zo zal verlopen als hoe dat ging met de lichtdivisie van Philips.

Reageer op artikel:
Philips stopt met Senseo, airfryers en alle andere huishoudelijke apparaten
Sluiten