Daniel Koster
Daniel Koster 26 nov 2016

Brand je niet aan deze Photoshop-beginnersfouten

De fotograaf, maar ook jij en ik zijn tegenwoordig bezig met het oppoetsen van foto’s. En is dat bij jou niet het geval, dan wordt dat de hoogste tijd. Door enkel de basis van Photoshop te begrijpen kom je namelijk al een heel eind. Maar dan moet je je wel behoeden voor deze Photoshop-beginnersfouten.

Steek een stokje voor deze Photoshop-beginnersfouten

Het is geen schande om beginnersfouten te maken. Uiteindelijk leer je hier alleen maar van en komen die wijze lessen je ten goede. Maar ja, een gewaarschuwd mens telt voor twee. En dus helpen we jou een stokje steken voor de Photoshop-beginnersfouten. Zo sla jij een heel proces over, chill. We leggen de vijf tips onder de video nog voor je uit trouwens:

[accordion title=”Steek een stokje voor deze vijf beginnersfouten”]

  • 1. Teveel layers creëren: met veel lagen kun je veel met je foto doen. Echter wordt je document gecompliceerd en chaotisch. Je kunt vaak met veel minder layers hetzelfde voor elkaar krijgen.
  • 2. Smart Object niet gebruiken: Smart Objects zijn slimme layers die jouw instellingen onthouden. Dit werkt fijn én rekent af met veel lagen. Twee vliegen, één klap.
  • 3. De verkeerde documentinstellingen gebruiken: het aanpassen van je DPI heeft geen invloed op je foto, dus pas die niet aan. Ook is het onzin dat je je document naar CMYK moet converteren voor het printen. Dat hoeft niet aangezien de printer dit zelf al doet
  • 4. Het onnodig maskeren van je helderheid: je hoeft je helderheid vaak niet aan te passen. Dit zit al bij bepaalde filters en andere functies ingebouwd. Ook zijn die vaak uitgebreider ook.
  • 5. Overbewerken: deze fout komt het meest voor. Het oppoetsen van je foto is prima, maar je kunt te ver gaan. Hierdoor verliest de foto zijn authenticiteit en dat komt ‘m uiteraard niet ten goede.

[/accordion]

[SLIDER]

[/SLIDER]

En we zijn nog lang niet klaar, nog lange niet!

Nee, want we hebben nog een paar laatste toppers voor je in petto die je Photoshop-skills naar een nóg hoger niveau tillen. Wat dacht je van deze shortcuts? Of deze tips waardoor je gemakkelijk kunt uitlijnen, elke afbeelding fixt en afbeeldingen kantelt én automatisch aanvult. Aw yeah!

Reageer op artikel:
Brand je niet aan deze Photoshop-beginnersfouten
Sluiten