Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 28 jan 2017

Is een letter jouw type? Maak er met deze Photoshop-extensie een lettertype van

Zo’n vijftien jaar geleden waren het nog simpele tijden op het gebied van lettertypes. Je pakte WordArt erbij en koos wat briljants. Tegenwoordig kun je kiezen uit duizenden, dan niet miljoenen soorten. Is zelfs dat niet origineel genoeg, dan kun je nu gemakkelijk zelf een lettertype creëren.

Het mooiste hiervan is nog wel dat dat met behulp van je favoriete programma kan. Of nou ja, als je een ontwerper bent is dat in ieder geval zo. Via een Photoshop (of Illustrator) extensie is het zelf maken van een lettertype namelijk een fluitje van een cent.

lettertype

Je eigen lettertype maken: easy!

We hebben het over ‘Fontself Maker’. De extensie belooft simpel te werken. Het enige dat jij doet is een letter, icoon of symbool in de extensie te slepen. Op magische wijze doet de extensie de rest van het werk en je zelfgemaakte lettertype is een feit.

Zo, nu ben jij de koning van de lettertypen. Of nou ja, dan moet je de extensie eerst aanschaffen. Want ja, de awesome extensie kost (helaas) 37,63 euro. Voort wat hoort wat. Ben jij een echte Nederlander en geef je geen geld uit aan programma’s en extensies? Dan zijn deze alternatieven iets voor jou.

Reageer op artikel:
Is een letter jouw type? Maak er met deze Photoshop-extensie een lettertype van
Sluiten