Piece: slim apparaatje maakt van elke mobiele telefoon een dual SIM-smartphone

De kans bestaat dat je regelmatig met twee telefoons rondloopt. Ééntje voor je werk en je eigen smartphone. Het liefst heb je natuurlijk dat alles op één apparaat binnenkomt. Je moet zaken en privé weliswaar gescheiden houden, maar je moet ook niet overdrijven.

Piece koppelt je werk- en privételefoon

Piece is een klein apparaatje dat dit voor elkaar krijgt. Je stopt de SIM-kaart van je werktelefoon er in, en koppelt Piece via Bluetooth aan je eigen smartphone. Zodra je gebeld wordt, stuurt Piece het gesprek door naar je privételefoon.

Piece is behoorlijk klein: hij past gemakkelijk in je binnenzak of zelfs je portemonnee. Als je het apparaatje dreigt te vergeten slaat hij alarm.

Het bellen gebeurt via een speciale app. Dit betekent ook dat je met Piece zelfs een recent model iPod of iPad als telefoon kunt gebruiken! Het apparaatje werkt in dat geval als een externe SIM-kaart. Een nadeel van Piece is wel dat het geen internetdata ondersteunt. Voor surfen ben je dus aangewezen op de SIM in je telefoon.

Als je een dual SIM-smartphone gebruikt heb je Piece natuurlijk niet nodig. Het apparaatje is echter een stuk goedkoper dan een nieuwe telefoon: je reserveert er eentje voor 54 euro. Waarschijnlijk wordt de Piece in oktober geleverd.

Meer info vind je op Kickstarter.

Check ook:

Reageer op artikel:
Piece: slim apparaatje maakt van elke mobiele telefoon een dual SIM-smartphone
Sluiten