Pierce Brosnan wil dat de volgende James Bond een vrouw is

Tijden veranderen, ook voor James Bond. Al is er één ding dat al die jaren hetzelfde is gebleven, namelijk het feit dat de populaire geheime agent altijd door een blanke man gespeeld is. Toch gaat ook daar misschien verandering in komen. Zo ziet Bond acteur Pierce Brosnan het personage liever door een vrouw gespeeld worden.

Pierce Brosnan wil vrouwelijke James Bond

In het volgend jaar te verschijnen ‘No Time to Die‘ is het wederom Daniel Craig die in de huid van James Bond zal kruipen. Al zal dit echter wel voor het laatst zijn, want de acteur film gaat na deze film het stokje overdragen aan iemand anders. Wie dat precies gaat zijn weten we echter nog niet.

In eerste instantie werd er gespeculeerd over Idris Elba als potentiële opvolger. Dit zou dan de eerste donkere persoon ooit zijn geweest die de rol van James Bond op zich nam. Al werd al snel bekendgemaakt dat hij het toch niet ging worden.

James Bond
Idris Elba in Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Bron: Universal Pictures

Dit betekent dat er een andere opvolger voor Daniel Craig gevonden moet worden. Als het aan Pierce Brosnan ligt, die zelf ook meerdere keren James Bond gespeeld heeft, mogen we over een tijdje de eerste vrouwelijke James Bond verwelkomen:

”We hebben het de mannen al 40 jaar zien doen. Ga eens aan de kant heren, en laat het een vrouw doen. Ik denk dat het goed zal uitpakken.”

Als Brosnan. Of de verzoek ook ingediend gaat worden is echter nog maar de vraag. Dit omdat veel mensen al kritisch waren over de vermeende casting van Elba, laat staan wat ze van een vrouwelijke James Bond zouden vinden. De kans is echter groot dat de opvolger van Daniel Craig pas bekendgemaakt gaat worden na de première van No Time to Die. Meer over deze aankomende Bond-film is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Pierce Brosnan wil dat de volgende James Bond een vrouw is
Sluiten