Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 13 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Seriously? Deze cryptocurrency wallet is speciaal voor kinderen

Hoewel de cryptocurrencywereld er nog steeds redelijk belabberd voorstaat, blijven veel mensen nog steeds geloven in de digitale valuta. Filippo Yacob is zo iemand hij hij gelooft er dusdanig in, dat hij het zelfs nodig vindt om kinderen alvast kennis te laten maken met de cryptowereld. Hiervoor heeft hij Pigzbe ontwikkeld: een spaarvarken maar dan in de vorm van een cryptocurrency wallet.

Zakgeld geven vanaf ander continent

Yacob kreeg het idee voor de kinderwallet, toen zijn vijfjarig zoontje aan het skypen was met zijn opa. Opa liet het jongetje een muntje zien via de camera en beloofde die aan het kind te geven voor in zijn spaarvarken, wanneer hij een maand later op bezoek zou komen uit Italië. Dit zorgde ervoor dat de tandwielen in het hoofd van Yacob aan het draaien gingen en hij realiseerde zich een wereld waarin het delen van foto’s, video’s teksten en opnames over verschillende continenten zo simpel is, het ook makkelijk zou moeten maken om hetzelfde te doen met het zakgeld van kinderen.

Pigzbe cryptocurrency wallet kinderen

Spaarvarken wallet

Hierop ging de man aan het werk en Pigzbe was geboren. Deze piggy wallet is uiteraard roze om toch nog het gevoel van het traditionele spaarvarken te houden en als cherry on top is er zelfs nog een varkenssnuit op het ding. Kinderen stoppen er echter geen fysiek geld in, maar gaan aan de slag met hun allereerste cryptocurrency: Wollo. Via de bijbehorende app kunnen de kids meer leren over hun Wollo tokens in de vorm van spelletjes. Zo leren ze bijvoorbeeld wat de waarde is van een Wollo in bananen en leren berekenen hoeveel bananen ze dan met hun eigen saldo zouden kunnen bemachtigen. Het is een leuke manier om kinderen de basisprincipes van modern geld te leren in een speelse omgeving.

 

Pigzbe app

Via de app kunnen ouders verschillende dingen instellen voor hun kids. Ook kunnen ze de app gebruiken om meteen Wollo tokens over te maken voor bijvoorbeeld afgemaakte klusjes. Er zijn plannen voor het maken van een soort marktplaats, waar de kinderen de tokens uit kunnen geven. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om ze weer om te zetten naar “echt” geld. Met een speciaal Wollo pasje zou je ook in de echte wereld kunnen betalen en zouden je tokens meteen omgezet worden naar normale valuta.

Pledgen via Kickstarter

Mocht je met de spaarvarken wallet aan de slag willen met je kids, kun je deze bemachtigen via Kickstarter. Voor een prijs van 70 euro kun je een Pigzbe bestellen. Op het moment hebben ze hun investeringsdoel al ruimschoots behaald, maar vergeet niet dat er toch altijd risico’s zijn als je investeert in een Kickstarter project. Daarnaast moet je ook altijd goed oppassen met nieuwe (en bestaande) cryptocurrencies. Je wilt toch ook niet dat je kind meteen een burnout krijgt, omdat zijn Wollo’s opeens niks meer waard zijn.

Vaak zien mensen kinderen als wezentjes die nog niet zoveel begrijpen, maar de kleintjes begrijpen vaak veel meer dan je denkt. Daarom is het ook goed dat ze betrokken worden bij nieuwe ontwikkelingen (verslavingen aan nieuwe tech is weer een ander verhaal). Ook Huawei houdt zich bezig met kinderen en heeft voor dove kids StorySign gemaakt. Hiermee kunnen de kleintjes leren lezen met kunstmatige intelligentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Seriously? Deze cryptocurrency wallet is speciaal voor kinderen
Sluiten