Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu een Pikachu-hamburger eten in het eerste echte Pokémon Café

In Japan houdt men er van om met hun voedsel iets van een thema te brengen. Het is voor Japanners erg belangrijk om het lekkerste eten te scoren en men is dan ook bereid om uren in de rij te staan voor een bord Ramen dat net wat beter is als bij de tent zonder rij. Daarnaast heb ik tijdens mijn vele avonturen gemerkt dat zogenaamde Themed Cafés zeer populair zijn. Het zijn restaurants met een speciaal thema. Soms zijn die restaurants tijdelijk, maar anderen zijn permanent. En in die laatste categorie is nu het eerste vaste Pokémon Café geopend.

Het Pokémon Café in Tokio

Daarvoor moet je overigens wel even afreizen naar Tokio. Daar heeft de Pokémon Company een nieuwe Pokémon-winkel geopend en daarbij zit dit nieuwe Pokémon Café. Het is daarmee de tweede grote winkel in Tokio. Deze zit in de wijk Nihonbashi, dat pal achter het station van Tokyo Station zit en is daardoor makkelijk te bereiken.

De andere winkel zit overigens in Ikebukero, wat in het noord-westen van de stad ligt. Hier kun je dus eerst je Japanse Yens uitgeven aan diverse Pokémon-goederen (leuke souvenirs voor thuis), om vervolgens even bij te komen in het Pokémon Café, dat weer ideaal is voor je Instagram-account.

Pokemon Café

Je kunt er namelijk heerlijke uitziende Eevee-hamburgers nuttigen of een Pikachu curryschotel naar binnen stampen. Als je dan nog niet vol zit, dan zijn er diverse toetjes, zoals een Jigglypuff cheesecake of een Pokémon Pancake.

Pokemon Café

Natuurlijk moet je er ook wat bij drinken en ook daar is aan gedacht. De drankjes zijn prachtig gekleurd en zitten waarschijnlijk vol met suiker en kleurstoffen, maar komen wel met een rietje van je favoriete Pokémon.

Pokemon Cafe

Goedkoop zijn de gerechten voor Japanse standaarden niet, maar het is ook weer niet zo dat je je blauw betaald. Dus mocht je een keer plannen om naar Tokio te gaan, zet dan een bezoekje aan dit café op je to-do-list. En wellicht dat je daar speciale Pokémon kunt vangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je kunt nu een Pikachu-hamburger eten in het eerste echte Pokémon Café
Sluiten