Deze Pikachu powerbank is daadwerkelijk bliksemsnel

Eén van de vervelendste dingen die er met je smartphone kunnen gebeuren, na een gebarsten scherm, is een lege batterij. En vooral als je onderweg bent is het extra vervelend als je trouwe onderdaan opeens niks meer kan. Gelukkig bestaat er zoiets als een powerbank om je toestel on-the-go weer van power te voorzien, zodat je weer vooruit kunt. Een bijzonder exemplaar is er één van de Chinese smartphonemaker Oppo. Het ding is knalgeel met een vrolijke Pikachu erop en is uitgerust met Oppo’s razendsnelle SuperVOOC oplaadtechnologie.

SuperVOOC Pikachu powerbank

Oppo staat bekend om zijn SuperVOOC technologie en deze weet dan ook behoorlijk indrukwekkende resultaten te leveren. Zo mochten we bijvoorbeeld onlangs nog kennismaken met de nieuwe Oppo RX17 Pro, welke uiteraard de oplaadtechnologie ook ondersteunt. Dankzij SuperVOOC zou het toestel met zijn twee 1.850mAh batterijen binnen tien minuten weer voor een indrukwekkende 40 minuten zijn opgeladen. We vinden de technologie ook in de snelle 50 watt Dash opladers van OnePlus, welke over het algemeent een 3.700mAh smartphonebatterij binnen 35 minuten weer helemaal kunnen opladen.

Oppo Pikachu powerbank

Smartphone opgeladen binnen 35 minuten

Best indrukwekkend en Oppo heeft ervoor gekozen om SuperVOOC dus ook in de 10.000mAh Pikachu powerbank te stoppen (bless their hearts). Je vraagt je waarschijnlijk af waarom er nou toch een Pikachu op de powerbank staat en dat is redelijk makkelijk te verklaren. Ze zijn niet per se fan van de Pokémon, maar hebben de powerbank ontwikkeld in samenwerking met Pokémon.

En hoewel jij misschien niet per se een Pokémon fan bent, is het ding misschien wel de snelste powerbank die er op het moment bestaat. Reden genoeg dus om er wel mee rond te lopen. Het klinkt ergens als een geniaal masterplan van Pokémon om zowel fans als non-fans met het monstertje rond te  laten lopen. Natuurlijk moet je toestel wel de SuperVOOC tech ondersteunen voor de snelle resultaten, maar andere toestellen kun je er iets langzamer ook mee opladen.

Oppo Pikachu powerbank

De Chinese “maar”

Helaas is er toch weer een “maar” en het is dezelfde “maar” die we vaak tegenkomen bij Chinese bedrijven. De powerbank komt namelijk alleen in China uit en in Nederland blijven we helaas alleen hunkerend achter. Gelukkig weten we ook dat er altijd wel manieren zijn om via sites als Gearbest bepaalde Chinese producten toch te bemachtigen. De powerbank komt met een prijskaartje van omgerekend 51 euro, maar doorgaans worden producten wel duurder als je ze via een omweg koopt.

Mocht je nog een SuperVOOC toestel nodig hebben om de knalgele powerbank mee te gebruiken, heeft Oppo zoals gezegd onlangs de RX17 Pro uitgebracht. Deze werd onthuld samen met de Oppo RX17 Neo en samen zijn het twee innovatieve pronkstukken met een betoverend design.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Deze Pikachu powerbank is daadwerkelijk bliksemsnel
Sluiten