Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 5 mrt 2018

Waarom praten met Alexa of Google Assistant als het ook met Pikachu kan

Het lijkt erop dat alle mensen die ooit hebben gewenst dat ze met een Pokémon konden babbelen eindelijk iets teweeg hebben gebracht in het universum. Als je een Echo of Google Home speaker hebt, kun je namelijk met de speciale Pikachu Talk skill ook lekker praten met de gele Pokémon. 

Pokémon in huis met Thunderbolt

Pokemon.com kondigde de nieuwe skill onlangs aan en maakt Pokémon fans enthousiast met het vooruitzicht om eindelijk een echt Pokémon vriendje in huis te hebben. Je zou over alles met Pikachu kunnen praten en je zou op je vragen prachtige en charmante antwoorden kunnen verwachten. En wat heb je aan een partner in crime als je niet af en toe kunt ontladen? Gelukkig is de opdracht “use Thunderbolt” ook ingeprogrammeerd en laat Pikachu dan zijn elektrificerende move zien (horen) als hij in de stemming is.

Pikachu

Ask Pikachu to talk

Verder kun je het monstertje vragen om je bijvoorbeeld een verhaaltje te vertellen, een liedje voor je verjaardag te zingen of iets geks te doen zoals tien keer pizza zeggen (een voorbeeld van Pokemon.com, wij hebben het niet verzonnen).  Om de Pokémon te activeren moet je natuurlijk eerst de skill installeren en daarna kun je aan Alexa of Google Assistant vragen of ze Pikchu voor je halen: “ask Pikachu to talk”. Vervolgens hoef je niet telkens de wake woorden te gebruiken voordat je iets zegt. De skill blijft een tijdje aan en blijft actief luisteren of je iets wilt. Na een tijdje wordt de skill wel weer automatisch uitgeschakeld en moet je weer vragen of Pikachu komt spelen.

Pikachu

Als je aan het nadenken bent over het kopen van een HomePod, zou je het feit dat je niet met Pikachu kunt praten als een nadeel kunnen zien. Als het een zwaarwegend punt voor je is, zou je kunnen overwegen om dan maar toch een Echo speaker van Amazon te kopen. Dit zijn vijf andere redenen om voor de Echo te gaan in plaats van de HomePod.

Slashgear

Reageer op artikel:
Waarom praten met Alexa of Google Assistant als het ook met Pikachu kan
Sluiten