Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 augustus 2020

Pikmin 3 Deluxe vindt zijn weg naar de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is nu een enorm groot succes. Het vorige grote succes voor Nintendo was de Wii. En in de tussentijd? Daar had je de Wii U, die nauwelijks iets deed. Veel games op dat platform hebben een tweede leven gekregen. Zo ook Pikmin 3 Deluxe.

Oorspronkelijk verscheen het derde deel van deze aparte gameserie dus op de Wii U, waar het niet heel erg veel liefde ontving. Met Pikmin 3 Deluxe is het te hopen dat de game de tweede kans krijgt die het verdient.

Pikmin 3 Deluxe naar de Nintendo Switch

Pikmin 3 Deluxe gaat een uitgebreidere versie worden van de eerder verschenen game. Je krijgt diverse extra’s en verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om het complete avontuur met een vriend of vriendin te beleven. Ook kun je samen dan aan de slag met nieuwe zijmissies en is uiteraard alle DLC die voor de originele game verscheen van de partij. En natuurlijk de verschillende functies die in het origineel zaten, zoals de in-game camera waarmee spelers vanuit hun minuscule perspectief foto’s van de weelderige omgevingen en wonderlijke wezens kunnen maken. Bekijk hieronder de trailer van de game.

In Pikmin 3 Deluxe ben je voor de zoveelste keer neergestort op een planeet en heb je de hulp nodig van de verschillende Pikmin om weer heelhuids thuis te komen. Je stuurt de schattige beestjes aan en geeft ze verschillende opdrachten om ze zo enerzijds in leven te houden en anderzijds om je ruimtevaartuig weer op te knappen. Daarbij krijg je onderweg te maken met diverse gevaarlijke vijanden die je moet overwinnen.

Pikmin 3 Deluxe
Stuur je Pikmin aan (Afbeelding: Nintendo)

Diverse Pikmin

Daarbij is het ook belangrijk om in Pikmin 3 Deluxe goed rekening te houden met de verschillende soorten Pikmin. kunnen blauwe Pikmin bijvoorbeeld onder water ademen, waardoor je er voorwerpen mee kunt pakken die andere Pikmin niet kunnen bereiken, terwijl roze Pikmin hun vleugels kunnen uitslaan om over gaten te vliegen. Als speler moet je de Pikmin strategisch aansturen, de juiste Pikmin voor elke taak selecteren en slim tussen captains wisselen om elke klus te klaren. De game staat gepland voor 30 oktober. Wil je meer lezen over games voor de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pikmin 3 Deluxe vindt zijn weg naar de Nintendo Switch
Sluiten