Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 11 jan 2019

Onthuld: Pioneer SPH-10BT maakt een autoradio van je smartphone

Deze week stond helemaal in het teken van CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Daar worden allerlei hebbedingetjes aangekondigd, ook voor in de auto. Bose komt met noise cancelling voor in je auto, waar je hier meer over kunt lezen. Pioneer pakt het heel anders aan: het bedrijf gaat jouw smartphone omtoveren tot autoradio.

Pioneer SPH-10BT: je smartphone als autoradio

Waarom zou je immers al die tech kopen als je al een smartphone in je zak hebt zitten? Maak kennis met de Pioneer SPH-10BT. Het gaat om een receiver die slechts 1 DIN hoog is, met een klein schermpje. Daar is een reden voor: je Android smartphone of iPhone wordt namelijk het scherm.

De receiver communiceert via Bluetooth met je smartphone. Je bedient je resulterende autoradio via het scherm van je smartphone, maar de Pioneer SPH-10BT heeft zelf ook een aantal fysieke knoppen. Daarmee kun je in een keer je slimme assistent naar keuze activeren, de navigatie-app in een keer openen of je berichten laten voorlezen.

Pioneer SPH-10BT: je smartphone als autoradio

Acties die je dus snel wilt uitvoeren, zonder dat je afgeleid wordt tijdens het rijden. De interface die je gebruikt om de autoradio te bedienen is nou niet bepaald… modern. Wat dat betreft is Apple’s eigen oplossing, CarPlay, een stuk strakker.

Maar goed, terug naar de autoradio. Die heeft een versterker van 4x 50 watt. Naast AAC en MP3 slikt het apparaat ook WMA en FLAC. Radio kun je helaas enkel luisteren via FM, want er is geen ondersteuning voor DAB+ aangekondigd.

Pioneer SPH-10BT: je smartphone als autoradio

En nu het goede nieuws: de Pioneer SPH-10BT is nu direct verkrijgbaar bij verschillende grote retailers. Het pakketje kost 129,99 euro, en heeft de “Made for iPhone” goedkeuring van Apple. Oftewel, het apparaat werkt naadloos met je iPhone samen, zonder problemen. Althans, dat is wat er wordt beloofd.

Reageer op artikel:
Onthuld: Pioneer SPH-10BT maakt een autoradio van je smartphone
Sluiten