Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 aug 2019

PioneerDJ lanceert Serato-compatible DDJ-1000SRT: dé controller voor in de club?

PioneerDJ heeft goed nieuws voor zijn fans. De afgelopen tijd is er flink uitgekeken naar een gloednieuwe controller die Serato-compatible is en deze week is het zover. De producent lanceert de 4-kanaals DDJ-1000SRT, dat simpelweg dé controller voor in de club moet worden. Tijd om kennis te maken!

PioneerDJ lanceert de nieuwe DDJ-1000SRT controller

PioneerDJ heeft de gloednieuwe DDJ-100SRT gelanceerd in Nederland. Het gaat om een 4-kanaals controller die erg veel wegheeft van een CDJ+DJM opstelling, welke wereldwijd in ontzettend veel clubs te vinden is. Het mag dus duidelijk zijn dat de producent zich met deze controller richt op de grote feesten en de algemene controller naar een nieuw niveau tilt. Waar je voorheen met een controller vooral bezig was met het scherm van je laptop, is dat bij de DDJ-1000SRT niet meer het geval. Je begeeft je midden in de club en krijgt de kans om het publiek te lezen zoals je dat ook met een CDJ+DJM opstelling zou doen.

De DDJ-1000SRT lijkt heel erg op de DDJ-1000 en draagt ook de verschillende features met zich mee. Dat houdt dus in dat lage latentie, grote jogwheels en een soepel MAGVEL FADER aanwezig zijn op deze controller. Daarbij is op de 1000SRT nu ook het Color On Jog display te vinden die je tijdens je set belangrijke informatie geeft over de nummers. Dit staat niet op een display bovenaan de controller, maar is midden op de jogwheels te vinden. Dit in combinatie met datgeen dat controllers zo fantastisch maken: de uitgebreide verzameling aan features die aan de pads te koppelen zijn.

Serato DJ Pro

Zo beschikt de SRT over Hot Cues, een Slicer en Pitch Play. Hierdoor krijg je als DJ de kans om een volledig eigen draai aan je track te geven, waardoor het publiek weet wie er voor hun staat. Zeker nu je ook Serato DJ Pro kan gebruiken op grote evenementen en feesten. De DDJ-1000SRT lijkt op papier dus compact en ijzersterk te zijn. Maar is dat ook in de praktijk zo?

Dat kan je zelf uittesten! PioneerDJ biedt de DDJ-1000SRT aan voor de prijs van €1499. En wil je er echt voordeel uithalen, zorg dan dat je er snel bij bent. PioneerDJ stopt in de eerste 5000 exemplaren een voucher voor Serato DJ Suite (t.w.v. €299).

Reageer op artikel:
PioneerDJ lanceert Serato-compatible DDJ-1000SRT: dé controller voor in de club?
Sluiten