Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 nov 2019

Pixar onthult muzikale trailer voor Soul met Jamie Foxx

Volgend jaar komt in maart Onward uit, een nieuwe Pixar animatiefilm met Tom Holland. Stiekem kijken we echter nog meer uit naar Soul, een spirituele opvolger van Inside Out. Ja, dat lees je goed: 2020 wordt een topjaar voor Pixar-fans.

Pixar onthult Soul

Pete Docter, de nieuwe baas bij de studio na het vertrek van John Lasseter, gaat weer achter het roer staan als regisseur. Naast Monsters en Co. en Up leverde hij ook in 2015 Inside Out af. Een prachtfilm over emoties.

Soul moet zijn nieuwe meesterwerk worden. De animatiefilm gaat over een muziekleraar genaamd Joe Gardner, gespeeld door Jamie Foxx. Zijn grote droom is nog altijd om jazzpianist te worden bij een band. Nadat hij zijn eerste optreden heeft gescoord valt hij in een diepe put, die geheel in Pixar-stijl naar een andere wereld leidt.

Daar komt hij de nihilistische 22 tegen, gespeeld door Tina Fey. Zij is een tiener, die de ziel van Joe helpt om zijn weg terug te vinden naar de echte wereld. Docter confronteert vaak zijn eigen angsten in zijn films, een regel waarop Soul ook zeker geen uitzondering vormt. De compleet op zichzelf gefocuste kunstenaar die hij met Gardner neerzet is niet geheel fictief. De muziekleraar zal andere ervaringen, meningen en verantwoordelijkheden moeten omarmen om zijn dromen waar te maken.

Diversiteit

De regisseur bevestigt tegenover Entertainment Weekly dat hij zichzelf soms op dezelfde manier in animatie kan verliezen: “Ik houd van animatie, ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat het niet alles in het leven is. Kinderen, ervaringen, voedsel en al die andere dingen waarvan je niet kunt zeggen dat ze minder belangrijk zijn dan animatie. Maar toch heb ik dat op sommige punten in mijn leven toch gedacht.”

De timing van Soul is prachtig: Docter staat nog maar net aan het roer bij Pixar, maar onder zijn leiding is de animatiestudio verrijkt met een generatie aan nieuwe filmtalenten. Dat Soul Pixars eerste film met een donkere protagonist is, past dan ook perfect bij zijn beleid waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal staan.

De stemmencast bestaat naast Jamie Foxx en Tina Fey onder andere uit Ahmir Questlove Thompson, Phylicia Rashad en Daveed Diggs. Dankzij de muzikant Jon Batiste kun je op een heerlijke soundtrack vol jazzmuziek rekenen, aangevuld door Trent Reznor en Atticus Ross. Soul komt in juni 2020 uit.  ?Check in de tussentijd ons toplijstje met de beste Pixar films. Ben jij het met de top 3 eens?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixar onthult muzikale trailer voor Soul met Jamie Foxx
Sluiten