Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 jun 2019

Onward trailer: Pixar geeft eerste voorproefje op magische animatiefilm

Pixar heeft de afgelopen jaren weinig originele films uitgebracht. Sterker nog, sinds 2016 heeft het bedrijf vijf films uitgebracht, waarvan er maar eentje een origineel verhaal was: Coco. De rest bestond uit sequels. Onward gaat daar verandering in brengen.

Pixar imponeert met Onward trailer

Finding Dory is een spin-off/sequel, Incredibles 2, Cars 3 en Toy Story 4. Stuk voor stuk zijn het goede films (behalve Cars 3 misschien), maar we missen de creativiteit die de studio altijd zo bijzonder maakte.

Maak je echter geen zorgen, want de toekomst van Pixar wordt weer geheel origineel. De nieuwe studiobaas, Pete Doctor, wil vanaf nu voorlopig alleen nog maar originele films uitbrengen. Hij regisseerde eerder de originele Toy Story, Inside Out en Wall-E. Hij weet dus wel hoe je een mooi verhaal kunt vertellen.

Dat gaat de studio bewijzen met Onward, de eerste echte Pixar Original sinds het vertrek van medeoprichter John Lasseter. Urban magic. Daarvan is nu de eerste teaser trailer te bewonderen.

Onward Pixar Disney

Twee broers die nooit hun vader gekend hebben gaan op pad door een magische wereld. Het verhaal moge dan zeer magisch zijn, maar het is wel gebaseerd op echte gebeurtenissen. Regisseur Dan Scanlon heeft het verhaal van Onward namelijk op zijn eigen leven gebaseerd. De stemmen van de twee broers worden uitgesproken door Tom Holland en Chriss Pratt. Zij speelden onlangs nog samen in Avengers: Endgame, als respectievelijk Spider-Man en Starlord.

Het toffe wat meteen opvalt bij het kijken van de teaser is dat de film niet volledig de fantasy-kant opgaat. Het blijft de wereld zoals wij die kennen, maar dan met een magisch tintje. De wereld van Onward was gevuld met magie, tot de machines langzaam de macht grepen. Daarmee loopt het verhaal paralel aan de echte wereld, maar dan met een geheel originele invalshoek.

Onward komt uit in maart 2020. De komende maanden gaan we ongetwijfeld nog veel meer horen over dit veelbelovende project. Heeft Pixar een kersverse klassieker te pakken?

◉Check ook: Netflix onthult grimmige trailer en release voor Dark seizoen 2

Reageer op artikel:
Onward trailer: Pixar geeft eerste voorproefje op magische animatiefilm
Sluiten