Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 27 sep 2018

Big oops: Pixel 3 in vol ornaat gelekt in promotievideo

Fans van Google’s aankomende Pixel 3 en 3 XL toestellen moeten de afgelopen maanden toch wel de tijd van hun leven hebben gehad. Om de zoveel tijd doken er weer leaks op van de smartphones tot op een punt dat het er nu eigen op lijkt dat Google binnenkort niks nieuws meer te presenteren heeft. Als klap op de vuurpijl zijn nu zelfs marketing foto’s en een heuse promotievideo van de Pixel 3 gelekt.

Pixel 3 features en swipe acties

Op de nieuwe beelden is een Pixel 3 toestel te zien, waarop allerlei features en swipe bewegingen op te zien zijn. Het lijkt erop dat het toestel draait op dezelfde Android Pie versie, waarop tegenwoordig ook de Pixel 2 en Pixel 2 XL op draaien. We kunnen bijvoorbeeld zien hoe je terecht komt bij je recente apps, wanneer je naar boven swipet en hoe een tweede swipe naar boven ervoor zorgt dat je app drawer tevoorschijn komt.

Google Pixel 3

Swipen op de vingerafdrukscanner

Verder zien we ook de standaard Android navigatie features voorbij komen, zoals het swipen naar beneden voor de notificaties. Overigens kun je ook aan de achterkant op de vingerafdrukscanner naar beneden swipen om de notificaties tevoorschijn te halen. Ook wordt de Active Edge feature gedemonstreerd en zien we hoe je bijvoorbeeld Google Assistant kunt oproepen door in de zijkant van het toestel te knijpen. Deze feature kennen we natuurlijk al van de Pixel 2 smartphones.

Google Pixel 3

Schudden om van camera te wisselen

Daarnaast is te zien hoe je de smartphone uit zijn sluimer kunt halen door op het scherm te tappen en hoe de camera app tevoorschijn komt als je twee keer op de power knop drukt. In de video wordt ook verder ingegaan op hoe je met de camera app interacteert en welke features we kunnen verwachten. Naast de sluiterknop vinden we bijvoorbeeld de knop om van camera te wisselen en mocht je niet van knopjes houden, kun je ook de Pixel 3 even heen en weer schudden voor hetzelfde effect. Ook kun je makkelijk door verschillende camera modussen gaan door naar links of rechts te swipen in de viewfinder.

Google Pixel 3

Emailadres scannen van visitekaartje

Een interessante feature is dat het toestel de naam van een restaurant in een mailtje weet te herkennen en je de mogelijkheid geeft om meteen een reservering te maken wanneer je lang drukt op de naam van het restaurant. Een andere spannende feature vinden we bij de camera. Je kunt met de camera namelijk het emailadres van mensen scannen vanaf een visitekaartje. Vervolgens kun je er meteen op typen om een mailtje te schrijven.

Google Pixel 3

En de prijs?

Het lijkt er dus op dat we nu echt alles over de Google Pixel 3 en zijn grotere broertje weten, maar wat nog steeds een mysterie blijft in de prijs. Gelukkig duurt het niet al te lang meer voordat we ook dat stukje informatie kunnen bemachtigen. Op 9 oktober zouden de smartphones namelijk officieel onthuld moeten worden.

Mocht je overigens ook met Google’s Pixel launcher aan de slag willen op je Android smartphone maar geen Pixel toestel hebben, is er goed nieuws. De Pixel Launcher is tegenwoordig namelijk gewoon te vinden in de Play Store en je hoeft je dus niet meer in allerlei bochten te wringen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Smart Price

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Big oops: Pixel 3 in vol ornaat gelekt in promotievideo
Sluiten