Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 17 nov 2018

Bestaat hij toch? Budget versie Google Pixel 3 gelekt

Al een tijdje circuleren er geruchten over een mogelijke budget versie van Google’s Pixel 3 vlaggenschepen: de Pixel 3 Lite. Deze zou volgens de berichten worden neergezet als concurrent voor Apple‘s budget iPhone Xr, maar tot nu toe heeft Google zelf nog niks officieel bevestigd. Toch lijkt er een sprankje hoop te zijn met betrekking tot de goedkopere Pixel 3. Via de Russische tech website Rozetked zijn namelijk een paar foto’s verschenen van wat de Pixel 3 Lite zou moeten zijn.

Geen notch wel headphone jack

Natuurlijk weet je bij gelekte foto’s nooit of het inderdaad om het desbetreffende product gaat, maar we hebben goede moed. Op de beelden is een toestel te zien dat veel weg heeft van de Pixel 3 smartphones. Toch zijn er wat kleine verschillen, zoals de wat bredere randen rondom het display. Ook is er geen notch aanwezig, zoals bij de Pixel 3 XL. Verrassend genoeg zou Google er aan de andere kant wel voor hebben gekozen om de headphone jack weer terug te halen. Deze nam vorig jaar afscheid van de Pixel toestellen met de lancering van de Pixel 2.

Google Pixel 3 Lite (gelekt)

Octa-core Snapdragon 670 met 4GB RAM

Volgens Rozetked zou de Pixel 3 Lite uitgerust zijn met een 5,56 inch IPS display met een resolutie van 2220 x 1080 pixels. Onder de motorkap zouden we een octa-core Snapdragon 670 chipset vinden in combinatie met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Helaas zou je deze opslagruimte niet zoals gebruikelijk kunnen vergroten met een microSD kaartje. Aan de achterkant zou je verder aan de slag kunnen met een 12 megapixel camera, terwijl de voorkant gesierd zou worden door een notchloze 8 megapixel lens voor je selfies.

Google Pixel 3 Lite gelekt

Pixel 3 Lite ook voor Nederland?

De prijs van de Pixel 3 Lite zou volgens de Russische site tussen de 260 euro en 350 euro liggen, wat een mooie prijs is voor een Pixel toestel. De vraag is echter of de smartphone ook in Nederland beschikbaar zal zijn, mocht hij er inderdaad echt aankomen. De site Android Police merkt namelijk op dat de Snapdragon 670 doorgaans alleen wordt gebruikt bij toestellen, die voor de Aziatische markt zijn bedoeld.

In de tussentijd zijn de Pixel 3 en 3 XL natuurlijk wel al beschikbaar en als je nog twijfelt tussen de twee, hebben we de verschillen tussen de handsets voor je op een rijtje gezet.

BGR

Reageer op artikel:
Bestaat hij toch? Budget versie Google Pixel 3 gelekt
Sluiten