Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 okt 2018

Pixel 3 vs Pixel 3 XL: dit zijn de verschillen

Het kan je, na onze honderd berichten over het Pixel Event, niet ontgaan zijn dat Google twee nieuwe smartphones op de markt hebben gebracht. De producent kondigde gister de Pixel 3 en Pixel 3 XL aan. Maar wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen deze twee telefoons? Wij zochten het voor je uit!

Pixel 3 en Pixel 3 XL

Ook dit jaar komt Google met twee varianten van haar nieuwe smartphones. Waar vorige jaar de Pixel 2 en Pixel 2 XL de line-up aanvoerde, zijn dat dit jaar de Pixel 3 en Pixel 3 XL. De ene is groter dan de ander, de ander heeft een kleiner scherm dan de een. Maar wat is nou exact het verschil tussen de twee smartphones en voor welke moet je gaan? Ondanks het feit dat ze niet in Nederland te koop zullen zijn, helpen we je toch een handje.

Voor we beginnen met de verschillen tussen de Pixel 3 en Pixel 3 XL is het misschien goed om te kijken naar de gelijkenissen. Wat delen deze twee telefoons met elkaar? En dat is, gelukkig, best veel. Beide telefoons worden bekrachtigd door een Snapdragon 845 met 4GB aan RAM en beschikken over 64GB aan opslagcapaciteit. Ook wat betreft de camera’s is er geen verschil. Zowel de XL als de 3 is voorzien van een enkele camera aan de achterkant en een dual-camera aan de voorkant. Het design is op de grootte na exact hetzelfde en ook de kleuren black, white en Not Pink, zijn voor beide varianten beschikbaar.

Google Pixel 3 XL

De verschillen

Met al deze gelijkenissen vraag jij je, geheel terecht, af wat voor verschillen de twee dan wel hebben. Om heel eerlijk te zijn, zijn er slechts twee grote verschillen tussen de toestellen. De eerste zie je in een oogopslag en dat is uiteraard het scherm. Waar bij de Pixel 3 geen notch is toegepast, zit deze wel in de 3 XL. De 3 is voorzien van een 5.5-inch OLED scherm met een resolutie van 2160×1080 (18:9). Het scherm van de XL ziet er niet alleen iets anders uit, maar draagt ook een 6.3-inch OLED scherm met een resolutie van 2960×1440 (18:5:9). Wel beschikken beiden toestellen over Gorilla Glass 5 schermen.

Het andere groter verschil is wat minder goed te zien op het eerste oog, maar is wel degelijk aanwezig. De batterij in de XL is namelijk een stuk krachtiger dan die van de “normale” Pixel. Die laatste draagt een batterij van 2915mAh, waar de eerste een batterij heeft van 3430mAh. Het hoeft geen geheim te zijn dat de Pixel 3 XL met een 17% grotere batterij iets langer doet met de batterij dan zijn kleinere broertje. Alleen hoeveel langer dat precies is, is niet duidelijk.

Pixel 3 XL

Het verschil is dus niet heel erg groot, alleen ligt het aan hoe je hem wilt gebruiken. Wil je een toestel wat lekkerder in de hand ligt en makkelijk met een hand te bedienen is? Dan moet je voor de Pixel 3 gaan, maar daarmee lever je wel batterij in. Ben je liever voorzien van meer batterij en boeit de grootte van het scherm je niet zo? Dan is de Pixel 3XL de keuze voor jou!

Reageer op artikel:
Pixel 3 vs Pixel 3 XL: dit zijn de verschillen
Sluiten