Ons verlanglijstje voor Google’s Pixel Watch

Dit jaar verwachten we nog allerlei spannende dingen van Google. Uiteraard moeten de Pixel 3 toestellen er nog aan komen en volgens verschillende tipsters, waaronder de bekende Evan Blass, mogen we naast smartphones ons ook verheugen op een Google smartwatch: de Pixel Watch. Mocht die er inderdaad komen, zouden we deze vijf features graag op en in de wearable willen zien.

Nieuwe Qualcomm chipset

Dit jaar zou Qualcomm komen met een opvolger voor zijn Wear 2100 chipset uit 2016. Vorig jaar leken smartwatches de chipmaker wat minder te interesseren, maar dit jaar zou het bedrijf komen met de Snapdragon Wear 3100 processor. Uiteraard willen we die dan ook meteen zien bij de Pixel Watch. Volgens de berichten focust de chipset zich voor een groot deel op het efficiënt omgaan met de batterij en het verlengen van de batterijlevensduur. Dat is dan meteen mooi meegenomen.

Pixel Watch 8bit horloge van MoMa
8-bit Watch Museum of Modern Art

Pixel Watch met ingebouwde speaker

Een speaker is handig voor wanneer je bijvoorbeeld telefoontjes via je smartwatch opneemt. Maar een speaker is ook handig voor smartwatches die geen LTE netwerken ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan babbelen met Google assistant of misschien zelfs het afspelen van muziek. De Pixel Watch zou komen in drie verschillende varianten, waarvan er één misschien geen LTE functionaliteit heeft. We zouden graag een ingebouwde speaker zien bij alle modellen.

NFC betalingen

Graag zouden we ook een NFC chip in de wearable zien, zodat je bijvoorbeeld betalingen kunt verrichten met het apparaat. Het lijkt als iets dat smartwatches standaard hebben, maar dat valt vies tegen als je wat onderzoek gaat doen. En het is juist zo handig als je bijvoorbeeld gaat joggen en je geen zin hebt om met je portemonnee te zeulen. Graag zouden we de functionaliteit dus wel zien bij de nieuwe Pixel Watches.

smartwatch NFC betaling

Bestand tegen water

Een andere must-have feature is een IP67 of IP68 certificering. Je moet toch ook gewoon in de regen kunnen hardlopen, zonder dat je je meteen zorgen moet gaan maken om je horloge? Iedereen is het hier waarschijnlijk wel mee eens. Eigenlijk zou alles gewoon standaard tegen water moeten kunnen.

In-display vingerafdrukscanner

Deze is misschien wel wat te hoog gegrepen, aangezien de meeste smartphones de feature nog niet hebben. Maar het zou meteen wel ontzettend veel aandacht voor de Pixel Watch betekenen als Google als eerste komt met een wearable, die je ontgrendelt met een in-display vingerafdrukscanner. We zeiden niet dat alles op de lijst realistisch zou zijn. Het is tenslotte een verlanglijstje.

smartwatch vingerafdrukscanner

Google doet het de laatste tijd sowieso behoorlijk goed. Onlangs behaalde het bedrijf een grote overwinnen op de slimme speakermarkt. Waar Amazon daar altijd aan top staat, verscheepte Google meer slimme speakers in het eerste kwartaal van het jaar.

Reageer op artikel:
Ons verlanglijstje voor Google’s Pixel Watch
Sluiten