Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 nov 2018

De Pixii is een digitale camera zonder SD-kaart slot

De smartphone is tegenwoordig de standaard camera die je altijd bij je hebt. Toen de iPhone uitkwam, was die in eerste instantie nog niet voorzien van een hele goede camera en was het meer een geinig extraatje. Maar vandaag de dag kun je met smartphone camera’s de meest mooie plaatjes schieten. Het enige dat dan nog een interessante alternatief is, is een DLR-camera. Toch denkt de Franse Startup Pixii dat hun Pixii-camera meerwaarde biedt. Het is echter wel een vreemde camera, want het ontbreekt hem aan een SD-kaart slot.

De Pixii-camera

Ook kun je niet zien hoe je foto’s precies genomen zijn op het display. De mensen achter de Pixii stellen dat iedereen tegenwoordig een smartphone bij zich heeft en dat de Pixii daarmee werkt. Op het scherm van de smartphone kun je zodoende zien wat voor soort foto je precies hebt gemaakt. Dit werkt via WiFi of Bluetooth. Ook kun je op die manier foto’s van je Pixii overzetten naar je smartphone en die daar via social media delen. De Pixii zelf wordt uitgerust met 8 of 32 GB aan interne ruimte en daar moet je het dan mee doen.

Pixii

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de camera op de markt komt, wat voor sensor hij gebruikt of wat voor resolutie de foto’s worden. Wel weten we dat hij beschikt over de mogelijkheid om foto’s tussen de 100 en 6400 ISO te schieten, waardoor hij niet ideaal is om foto’s in het donker te maken. Daarnaast is er aan de bovenkant een klein LED-schermpje waar je je verschillende settings kunt aanpassen.

De camera is inclusief batterij zo’n 460 gram zwaar. De batterij zelf is overigens niet heel erg sterk. Hij komt met slechts 1000 mAh, wat wel als voordeel heeft dat je hem makkelijk snel kunt opladen. Wil je meer weten over fotografie? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
De Pixii is een digitale camera zonder SD-kaart slot
Sluiten