Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 17 jun 2016

Plakkerige auto’s, keeltattoos en <3: Googles weirdste patenten

De wereld de uitvindingen verandert continu. We hebben wel een aardig idee wat de toekomst ons brengt, maar tegelijkertijd kijken technologiebedrijven of bepaalde zijpaden óók interessant zijn. Om al het onderzoek en research niet verloren te laten gaan, worden patenten vastgelegd. Ook al werkt een bepaalde uitvinding niet, mooi niet dat iemand anders er zomaar mee aan de haal gaat! Google is wat dat betreft een bijzonder bedrijf. Hier check je een paar weirde vondsten waar het concern patent op heeft.

Software die je statusupdates in stripvorm giet

Er was een tijd waarin strips op sociale netwerken enorm populair waren. Je kon Facebook niet openen, of je zag slecht lijkende cartoonversies van je vrienden de meest banale dingen doen. Waarom iedereen dit deed weten we niet; we zijn alleen blij dat het afgelopen is. Google heeft zich hier ook een tijdje mee bezig gehouden. Ze werkten aan een systeem dat vergelijkbaar was met de vervelende Bitstrips. We zijn er niet rouwig om dat er weinig mee is gebeurd.

De plakkerige auto

Een botsing met een auto loopt voor een voetganger meestal niet goed af. Als je geschept wordt, kun je op de motorkap terechtkomen en de lucht in geslingerd worden. Levensgevaarlijk!
Google heeft een patent op technologie die de voorkant van een auto plakkerig maakt bij een botsing. Zodra je de motorkap raakt blijf je er op kleven, als een vlieg op vliegpapier. Je krijgt natuurlijk nog steeds een verschrikkelijke optater, maar je komt niet achter de auto terecht. Achteropkomend verkeer rijdt je dus ook niet te pletter. Het idee lijkt ons niet slecht, maar of het werkt?

Elektronische tattoo op je keel

Dit patent bestaat uit een soort sticker die je op je keel plakt. Het ding heeft een ingebouwde batterij en microfoon, en stuurt je stem door naar een smartphone, tablet of computer. Een beetje weird, want deze apparaten hebben zelf ook meestal een mic aan boord.
Misschien slim voor beroepen waarin je constant twee handen vol hebt? Sowieso kunnen verlamde mensen, of personen zonder armen er profijt van hebben.

Een wandelstok die foto’s maakt

In 2013 kreeg Google het patent op een wandelstok die automatisch z’n omgeving fotografeert. De stok heeft ook een GPS-tracker aan boord, die elke foto van coördinaten voorziet. Klinkt bizar, maar het is een aardige manier om Google Street View te verbeteren.

Er zijn enorm veel plekken op onze planeet waar je met een voertuig nóóit komt, laat staan met zo’n Google camera-auto. De wandelstok zelf hebben we nog nooit gezien, maar Google gebruikt wel rugzakken om Street View uit te breiden. De opmars van vliegende drones heeft de rare wandelstok al helemaal overbodig gemaakt.

<3

Het gebaar waarbij je met je handen een hartje vormt is behoorlijk populair! Google heeft patent op dit gebaar, in combinatie met een head mounted display. Het werkt als volgt. Je ziet iets moois, dus je maakt het hartjesgebaar. Zodra het gebaar opgepikt wordt, maakt het device een foto en post dit automatisch op een sociaal netwerk!

Ooit leek dit misschien wel een goed idee, maar achteraf zijn we blij dat dit niet is doorgebroken. Alleen al omdat Instagram, Facebook en Twitter vol zouden staan met ontelbare foto’s van handen.

De bril die checkt of je advertenties mooi vindt

Adverteerders willen graag dat je hun reclame-uitingen checkt. Da’s niet meer dan logisch, toch? ‘Okee’, dacht Google in 2011. ‘We bedenken software die checkt waar (en hoe lang) de drager van een head mounted display (Glass, bijvoorbeeld) naar kijkt. Door de pupil van de drager te monitoren, kun je zelfs checken of iemand een advertentie mooi vindt.

Nee, da’s verder helemaal niet creepy! Adverteerders worden hier enorm blij van, maar verder zit je hier toch niet op te wachten? Eerlijk is eerlijk: als het gebruik beperkt blijft tot speciale focusgroepen, is het wel te doen.

Portable geursensor

Het vreemdste wat we tegenkwamen was dit ding! Het is een klein apparaatje dat parfum verspreidt als je lichaamsgeur… te wensen over laat. Echt waar.

Dit apparaat checkt ook je sociale netwerken, om te kijken of je vrienden in de buurt zijn. Mocht je niet zo lekker ruiken, dan kun je collega’s en contacten eenvoudig vermijden.
Als jij deze rare patenten ‘hartje’, dan zul je smullen van deze bizarre voorwerpen die je bij de Aldi, Action, Lidl en Flying Tiger tegenkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Plakkerige auto’s, keeltattoos en <3: Googles weirdste patenten
Sluiten