Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 mrt 2020

Planet Coaster-ontwikkelaar werkt aan een F1-management game

Dit weekend begint het nieuwe F1-seizoen met een race in Australië. Momenteel kun je die race alvast een beetje naspelen in F1 2019 (die overigens gebaseerd is op het vorige seizoen, zie bovenstaande afbeelding). Over een paar jaar is het echter ook mogelijk om met een F1-management game aan de slag te gaan.

Frontier Developments, de studio die je kent van games als Planet en Zoo Coaster, Jurrassic Park Evolution en Rollercoaster Tycoon 3 heeft namelijk laten weten een overeenkomst te hebben getekend met Formula One Management. Als gevolg daarvan mag de ontwikkelaar nu een F1-management game gaan maken.

Planet Coaster-maker komt met F1-management game

Het duurt overigens nog wel even voordat deze F1-management game op de markt komt. De ontwikkelaar heeft een licentie afgenomen van de periode tussen 2022 en 2025 voor de nieuwe reeks. Dat betekent dus dat we over twee jaar de nieuwe game gaan zien. Maar het feit dat er zo’n game met een licentie verschijnt, is alleen al goed nieuws.

topgames
F1 2019 (Afbeelding: Codemasters)

Momenteel heb je met de game Motorsport Manager al een behoorlijk goede management game wanneer het aankomt op race-management, maar die maakt natuurlijk niet gebruik van de echte licentie. Terwijl er toch zoveel te doen is in de wereld van Formule 1. De Netflix-serie Drive to Survive laat dat perfect zien. Met een F1-management game kan ik me voorstellen dat je straks de mogelijkheid hebt om een succesvol team op te zetten met alles wat daarbij komt kijken. Denk daarbij aan het inhuren van talentvol personeel, het bouwen van verschillende faciliteiten om op die manier de mogelijkheid te creëren om een goede auto te bouwen. En dan heb je nog te maken met het financiële aspect van de game, waarbij je er voor moet zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft, terwijl je tegelijkertijd wel nog genoeg prijzengeld binnenharkt. Maar dat is slechts mijn visie. Het is te hopen dat de ontwikkelaar snel wat gaat laten zien van de game.

Reageer op artikel:
Planet Coaster-ontwikkelaar werkt aan een F1-management game
Sluiten